Vivienne Westwood: Πώς αντέδρασαν οι celebrities στην είδηση του θανάτου της

Μπορούμε να αφιερώσουμε πολλές σελίδες στη γυναίκα θρύλο της μόδας. Η Dame Vivienne Westwood είναι υπεύθυνη για τη σύγκλιση της μόδας και του κινήματος της punk. Αλήθεια μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο cool από αυτό;

H Vivienne Westwood έδωσε στη μόδα χρώμα, ιδεολογία, ηλεκτρισμό. Την έβαλε στην πρίζα του ενισχυτή, σαν άλλη κιθάρα των Sex Pistols με τους οποίους συνδέθηκε από πολύ νωρίς το έργο της και ρόκαρε, όπως μόνο εκείνη θα μπορούσε.

Το πάθος της παρέμενε το ίδιο μέχρι και την τελευταία ημέρα, όπως και η αφοσίωση της στον ακτιβισμό και το έμφυτο στιλ της.

Vivienne Westwood, AW/2008-2009

H Vivienne Isabel Swire γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1941 στην πόλη Glossop του Derbyshire. Ο πατέρας της ήταν τσαγκάρης και η μητέρα της εργαζόταν σε μια τοπική βιοτεχνία επεξεργασίας βαμβακιού.

viviennewestwood.com

H επαναστάτρια της βρετανική μόδας, μετακόμισε στο Λονδίνο και αργότερα έγινε δασκάλα, τελικά όμως ακολούθησε καριέρα στον κόσμο της μόδας. Το 1969 άνοιξε κατάστημα με την ονομασία «Let it Rock» στην Κίνγκς Ρόουντ του Λονδίνου, το οποίο ταυτίστηκε με το κίνημα της punk. Από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Vivienne Westwood, S/S 2006 Paris, Carrousel du Louvre T7.10.2005

Παντρεύτηκε πρώτα τον χορευτή της rock & roll Derek Westwood. Ο δεύτερος της γάμος ήταν με τον Malcolm McLaren manager των Sex Pistols, γεγονός που ενίσχυσε την φήμη και των δύο. Στην αρχή χρησιμοποιούσε ρούχα από δεύτερο χέρι τα οποία μεταποιούσε, ή καλύτερα μεταμόρφωνε σε αριστουργήματα.

To εμβληματικό σχέδιο της “mini-crini” φούστας, ενός μίνι κρινολίνου καλυμμένου από βαμβακερό και tweed έκανε ντεμπούτο ως μέρος της συλλογής της για την άνοιξη/καλοκαίρι του 1985.. Για τις επόμενες δύο δεκαετίες δημιούργησε συλλογές εμπνευσμένες από τους πίνακες των Jean-Honoré Fragonard, François Boucher και Thomas Gainsborough, καθώς και το στιλ φορεμάτων του 18oυ και 19ου αιώνα.

Στα runway shows της περπάτησαν τα πιο διάσημα μοντέλα της κάθε εποχής, από την Kate Moss και τη Naomi Campbell μέχρι τη Linda Evangelista και την Carla Bruni και την Bella και Gigi Hadid.

Η προσφορά της στη βιομηχανία της μόδας είναι τεράστια, για αυτό και δεν προκαλεί εντύπωση που έλαβε τον τίτλο της Dame από την Μεγάλη Βρετανία το 2006. Ιδίως όταν νωρίτερα, το 1992 η Westwood έλαβε από τη Βασίλισσα τον τίτλο OBE. Tότε βγαίνοντας από το παλάτι του Buckingham, εκείνη δεν δίστασε να σηκώσει τη φούστα της, αποκαλύπτοντας ότι δεν φορούσε εσώρουχο. Συνέχισε μάλιστα να προκαλεί, λέγοντας: “Άκουσα ότι η Βασίλισσα διασκέδασε ιδιαίτερα με τη φωτογραφία”.

Photo by Martin Keene – PA Images/PA Images via Getty Images


Tα τελευταία χρόνια ήταν παντρεμένη με τον πρώην μαθητή της στη μόδα, Andreas Kronthaler, ο οποίος είναι ο αφανής ήρωας των πρόσφατων συλλογών της, την ώρα που εκείνη συμμετείχε ένθερμα σε συζητήσεις, δράσεις και διαμαρτυρίες για το κλίμα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις την συνέλαβαν.

Vivienne Westwood, S/S 2008 Milan, June 2007

Η θρυλική Vivienne Westwood έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών — και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει από συγκινητικά αφιερώματα από celebrities που θρηνούν την αγαπημένη σχεδιάστρια μόδας.

«R.I.P στη σπουδαία και εμπνευσμένη Vivienne Westwood που μας οδηγεί στο πανκ και όχι μόνο. Γέλασε με τη βιομηχανία της μόδας, αλλά χωρίς αμφιβολία είναι η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της βρετανικής μόδας», έγραψε ο Boy George μαζί με μια selfie με τhν Westwood.

Ο ρόκερ Billy Idol συγκλονίστηκε ιδιαίτερα από τον θάνατο του Westwood. «RIP θα μου πάρει λίγο για να το καταλάβω…» έγραψε ο 67χρονος μουσικός σε ένα tweet.

Η τραγουδίστρια των Spice Girls και συνάδελφος σχεδιάστρια μόδας Victoria Beckham μοιράστηκε τα συλλυπητήριά της σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram Story.

Boy George

Billy Idol

Kim Cattrall

Rose McGowan

Bella Hadid

Jamie Lee Curtis

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα