Vivienne Westwood: Πέθανε η διάσημη σχεδιάστρια μόδας σε ηλικία 81 ετών
Photo by Martin Keene - PA Images/PA Images via Getty Images

Η σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood πέθανε σε ηλικία 81 ετών. Ο οίκος μόδας, σε δήλωσή του στα social media, ανέφερε ότι πέθανε «ήρεμα και περιτριγυρισμένη» από την οικογένειά της στο Clapham, στο Νότιο Λονδίνο.

Ο σύζυγός της και δημιουργικός συνεργάτης της, Andreas Kronthaler είπε: «Θα συνεχίσω με τη Vivienne στην καρδιά μου».

Η Vivienne Weswood μαζί με τον Yves Saint Laurent στα backstage της Collection YSL High Fashion Show Spring/Summer 1992 στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, το 1991. Photo by Michel Dufour/WireImage

Στην ανακοίνωση αποχαιρετισμού της διάσημης σχεδιάστριας μόδας αναφέρονται τα εξής:

«Η Βίβιαν συνέχισε να κάνει τα πράγματα που αγαπούσε, μέχρι την τελευταία στιγμή, σχεδιάζοντας, δουλεύοντας πάνω στην τέχνη της, γράφοντας το βιβλίο της και αλλάζοντας τον κόσμο προς το καλύτερο.

Έζησε μια καταπληκτική ζωή. Η καινοτομία και ο αντίκτυπός της τα τελευταία 60 χρόνια ήταν τεράστια και θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Vivienne Westwood, S/S/2006 Paris, Carrousel du Louvre

Η Βίβιαν θεωρούσε τον εαυτό της Ταοϊστή. Έγραψε, «Πνευματικό σύστημα Τάο. Ποτέ δεν υπήρχε περισσότερη ανάγκη για τον Τάο από ότι σήμερα. Ο Τάο σου δίνει την αίσθηση ότι ανήκεις στον κόσμο και δίνει σκοπό στη ζωή σου. Σου δίνει μια τέτοια αίσθηση ταυτότητας και δύναμης για να ξέρεις ότι ζεις τη ζωή που μπορείς να ζήσεις και ως εκ τούτου θα έπρεπε να ζεις: χρησιμοποιήστε πλήρως τον χαρακτήρα σας και αξιοποιήστε πλήρως τη ζωή σας στη γη. Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν τη Βίβιαν για να κάνουν μια αλλαγή προς το καλύτερο.» ανέφερε η δήλωση.

Ποια ήταν η Vivienne Westwood

Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1941 στην κομητεία του Ντέρμπισαϊρ της Βρετανίας. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε οικογενειακώς στο Λονδίνο και αργότερα έγινε δάσκαλα. Ωστόσο, ακολούθησε καριέρα στον κόσμο της μόδας. Το 1969 άνοιξε κατάστημα με την ονομασία «Let it Rock» στην Κίνγκς Ρόουντ του Λονδίνου, το οποίο ταυτίστηκε με το κίνημα της πανκ. Το 1982 άνοιξε νέο κατάστημα. Οι διάφορες κολεξιόν που είχε λανσάρει κατά καιρούς ήταν επηρεασμένες πέραν από την πανκ και από διάφορους αρχαίους πολιτισμούς αλλά και από θεωρίες όπως π.χ. η ύπαρξη εξωγήινων.

Vivienne Westwood S/S2009
Vivienne Westwood S/S2010
Courtesy of Vivienne Westwood

Η Vivienne Westwood τιμήθηκε τέσσερις φορές (1990, 1992, 1998 και 2003) με εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις για την προσφορά της στον χώρο αλλά και για το μέγεθος των εξαγωγών των δημιουργιών της. Αρκετοί επώνυμοι καλλιτέχνες και άλλες προσωπικότητες έχουν επιλέξει να φορούν διάφορα αξεσουάρ της Β. Γουεστγουντ, ή να τα διαφημίζουν. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, η πριγκίπισα Ευγενία της Υόρκης, η Γαλλίδα ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ, η τραγουδίστρια Γκουέν Στεφάνι, ο τραγουδιστής Φάρελ Γουίλιαμς κ.ά.

H Vivienne Westwood παρευρέθηκε στο γκαλά “the Art Of Elysium’s 9th Annual Heaven Gala” τον Ιανουάριο του 2016. Credit: BuzzFuzz/123RF
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα