Ανοιχτή επιστολή εκπροσώπων της βιομηχανίας της μόδας κατά του πολέμου

Εκπρόσωποι της βιομηχανίας της μόδας με ανοιχτή επιστολή ζητούν από τις επιχειρήσεις του κλάδου και τους επικεφαλής τους να συμπαρασταθούν στην Ουκρανία και να καταδικάσουν με δριμύτητα την εισβολή της Ρωσίας.

«Ως σχεδιαστές, στυλίστες, φωτογράφοι, διδάσκοντες, φοιτητές, ερευνητές, μοντέλα, καλλιτέχνες, γραφίστες, διευθυντές δημιουργικού, πράκτορες, συγγραφείς και συντάκτες, προσπαθούμε συνεχώς για έναν κόσμο, στον οποίο η δημιουργική έκφραση, η πολιτιστική ανταλλαγή και η συνεργασία μπορούν να ανθίσουν. Η βία της απρόκλητης εισβολής στην Ουκρανία έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα υποστηρίζουμε. Αυτός ο πόλεμος δεν φέρνει τίποτα άλλο εκτός από καταστροφή, δεινά και θλίψη» επισημαίνεται στην επιστολή.

«Η μόδα έχει δύναμη. Η μόδα είναι μια βιομηχανία τρισεκατομμυρίων δολαρίων με τεράστια πολιτιστική, οικονομική, ακόμη και πολιτική επιρροή. Σε περιόδους κρίσης, είναι εύκολο να αγνοούμε αυτή τη δύναμη, να την αποκαλούμε περιττή, εκτός πραγματικότητας, υποκριτική ή όχι στοιχειώδη. Αλλά οι αλυσίδες εφοδιασμού μας συνδέουν με χώρες σε όλο τον κόσμο, τα μέσα μας προσεγγίζουν κόσμο ή ακόλουθους παντού, η κοινή γλώσσα δημιουργικότητας είναι καθολική. Είμαστε μια βιομηχανία γεμάτη ταλέντα, δεξιότητες, δίκτυα και συνδέσεις. Αυτά τα εργαλεία μπορούν πάντα να βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων γύρω μας – είτε είναι σε μεγάλη κλίμακα είτε σε πιο στενή. Όπου κι αν βρίσκεστε σήμερα, μην γυρίζετε την πλάτη σας, μην κλείνετε τα μάτια σας» αναφέρεται.

Οι υπογράφοντες την ανοιχτή επιστολή απαιτούν από τις κυβερνήσεις τους «να συνεχίσουν να επιβάλλουν ισχυρές κυρώσεις και να προσφέρουν βοήθεια, ώστε να εξασφαλιστεί η ελευθερία, η δημοκρατία και η κυριαρχία στην Ουκρανία».

«Ζητάμε επίσης από την κοινότητα της μόδας και ειδικά τους σημαντικούς οίκους μόδας, να μην σιωπούν, να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους και να προσφέρουν έμπρακτη βοήθεια» τονίζεται στην επιστολή την οποία συνυπογράφουν περισσότεροι από 1.500 εκπρόσωποι της βιομηχανίας.

Μεταξύ άλλων την επιστολή υπογράφουν οι σχεδιαστές μόδας Christopher Kane, Richard Malone, Kiko Kostadinov, οι φωτογράφοι Nick knight, Sam Rock, Chris Rhodes, η διευθύνουσα σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας (BFC), Caroline Rush και η Angela Missoni , πρόεδρος του ομίλου Missoni.

Η ανοιχτή επιστολή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της 1Granary, πλατφόρμας των φοιτητών της Σχολή Τεχνών και Ντιζάιν Saint Martins του Λονδίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα