Η γυναίκα πίσω από τα ρούχα: Ποια ήταν τα μυστικά στιλιστικά tricks της Βασίλισσας Ελισάβετ;
Credit: Chris Levine-Lightness of Being (Freedom Edition), 2021. Eκτύπωση giclée σε χρώματα σε σύνθετο πάνελ-Αυτό το έργο είναι από την έκδοση των 1.000, που εκδόθηκε από τον Dominic Guerrini Fine Art, Λονδίνο.

Βαρύ το πένθος σε κάθε άκρη του κόσμου και τεράστιο το κενό που αφήνει πίσω της η Βασίλισσα Ελισσάβετ. Η γυναίκα-σύμβολο ενός ολόκληρου λαού περνάει πλέον στην ιστορία και όπως συνηθίζεται, ύστερα από την απώλεια έρχονται οι αποκαλύψεις. Ωστόσο εμείς, δεν θα ασχοληθούμε με πικάντικα gossips και βασιλικά μυστικά, αλλά με στιλ και συγκεκριμένα, με τα αγαπημένα styling tricks της Βασίλισσας. Τι έκρυβαν οι αποχρώσεις που επέλεγε στις δημόσιες εμφανίσεις της; Ποιο ήταν το αγαπημένο της καθημερινό σύνολο; Και τι κρυβόταν πίσω από όλα αυτά τα βασιλικά ρούχα;

Οι στιλίστες της Queen Elizabeth αποκαλύπτουν τα πάντα!

Χρώματα, χρώματα, χρώματα! Η Βασίλισσα βρέθηκε πολλές φορές ανάμεσα σε πλήθος και η μικροσκοπική της φιγούρα ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει. Γι’ αυτό οι στιλίστες της πρότειναν  να φοράει έντονες και ζωηρές αποχρώσεις, ώστε να γίνεται ορατή και να μην επισκιάζεται από κανέναν. Όλα τα βλέμματα στη Βασίλισσα.

Το ίδιο trick  ωστόσο, χρησιμοποιούσε και κάθε φορά που έπρεπε να επισκεφτεί ένα σχολείο, προκειμένου να δώσει μια fun νότα στην ατμόσφαιρα και να διασκεδάσει τα μικρά παιδιά.

H Ms Kelly, η προσωπική στιλίστρια της Βασίλισσας Ελισσάβετ αποκαλύπτει:

Διάφορα φορέματα της Βασίλισσας Ελισάβετ από την Έκθεση: Fashioning a Reign: 90 Years of Style from The Queen’s Wardrobe on show στο Παλάτι του Buckingham. Credit: Royal Collection Trust / © Her Majesty Queen Elizabeth II 2016

«Όταν η Αυτού Μεγαλειότης επισκέπτεται ένα σχολείο ή ένα κέντρο με παιδιά, πάντα φροντίζει να ντύνεται με φωτεινά, χαρούμενα χρώματα και το καπέλο της να περιλαμβάνει χαριτωμένα στοιχεία όπως φιογκάκια, λουλουδάκια, φτερά και οτιδήποτε μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων»

Τα έντονα χρώματα τέλος, τη συνόδευαν και στα νοσοκομεία, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει να τη δουν και όσοι υπέφεραν από προβλήματα όρασης.  

Από την Έκθεση: Dressing The Queen: The Jubilee Wardrobe -Armed Forces Muster The Queen’s outfit – Royal Collection Trust / © Her Majesty Queen Elizabeth II 2012

Η Βασίλισσα υποστήριζε την ηθική μόδα. Μάλιστα, μέχρι το 2019 η γούνα αποτελούσε αγαπημένη της επιλογή τόσο σε επίσημες εκδηλώσεις, όσο και στην καθημερινότητα. Αργότερα ωστόσο, αποφάσισε να ντυθεί με faux fur, υποστηρίζοντας έτσι τα δικαιώματα των ζώων και τις πιο βιώσιμες μορφές μόδας.

Η Ms Kelly, η οποία όπως προαναφέραμε ανήκε στη στιλιστική της ομάδα, τύχαινε να φοράει το ίδιο νούμερο παπούτσι με τη Βασίλισσα, οπότε έπρεπε να δοκιμάζει κάθε ζευγάρι πριν το φορέσει η ίδια. Μόνο αν ήταν αρκετά βολικό έπαιρνε την έγκριση της μεταξύ άλλων, δοκιμάστριας παπουτσιών.

Όσον αφορά τώρα το αγαπημένο off duty look, αυτό δεν ήταν άλλο από το outfit της εξοχής! Όπως το διαβάσατε. Η Βασίλισσα λάτρευε τα χαλαρά φορέματα, τις χυτές μπλούζες και τις φούστες σε Α γραμμή, τις οποίες συνδύαζε με ένα πράσινο παλτό ή με ένα αδιάβροχο πανωφόρι και ένα μεταξωτό μαντήλι στα μαλλιά. Γι’ αυτό άλλωστε και το Balmoral αποτέλεσε τον προσωπικό της παράδεισο.

Credit: Queen Elizabethii/Instagram

Στις ακραίες καιρικές συνθήκες, οι στιλίστες της Βασίλισσας τοποθετούσαν στο εσωτερικό της φούστας μικρά βαρίδια, προκειμένου να μη σηκωθεί από τον αέρα και αποκαλύψει τα επίμαχα σημεία της γαλαζοαίματης. Ένα κόλπο που υιοθέτησε τόσο η Kate, όσο και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τέλος, τα ρούχα της Βασίλισσας εξυπηρέτησαν και διπλωματικούς σκοπούς, αφού η ίδια φρόντιζε να τιμάει το λαό τον οποίο επισκεπτόταν, είτε στολίζοντας το outfit με σύμβολα της τοπική κουλτούρας, είτε φορώντας τα χρώματα της εθνικής σημαίας.

Κι όσο για το μίνι τσαντάκι της… δεν θα μάθουμε ποτέ τι κρυβόταν μέσα!

Credit: Royalty Crown/Instagram
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα