Τie Time! Η γραβάτα είναι τάση και εμείς σας δείχνουμε τον σωστό τρόπο για να τη δέσετε
Credit: Lena Perminova/Instagram

Από τις πασαρέλες των μεγάλων οίκων μόδας στη φθινοπωρινή μας γκαρνταρόμπα, η γραβάτα κάνει comeback, ενώνοντας την κομψότητα του χθες με το στιλ του αύριο.

Ας ρίξουμε λοιπόν, μια ματιά στην επιστροφή αυτού του ανδρικού αξεσουάρ στην πρώτη γραμμή της μόδας για τη νέα σεζόν, με ονόματα όπως ο οίκος Chanel και πολλοί άλλοι να την υιοθετούν στις συλλογές τους.

Η ιστορία της γραβάτας: Ένα ανδρικό αξεσουάρ και πάλι στο προσκήνιο

Η γραβάτα έχει μια μακρά ιστορία ως σύμβολο της ανδρικής κομψότητας. Ξεκινώντας από την αρχαία Κίνα, όπου ήταν γνωστή ως «χαρακτήρι» και φτάνοντας στην Ευρώπη του 17ου αιώνα, η γραβάτα πέρασε από πολλές μεταμορφώσεις. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε από τους στρατηγούς της Κροατίας, γι’ αυτό και το όνομα της προέρχεται από τη λέξη “cravate.” Στη συνέχεια, κατέληξε στον λαιμό των αριστοκρατών, γίνοντας σύμβολο πολυτέλειας και κομψότητας. Σήμερα, διακοσμεί τους πιο φίνους γυναικείους λαιμούς και συνθέτει τα ωραιότερα office looks!

Πώς να τη δέσετε σωστά

Ενώ κάποτε θεωρείτο ανδρική υπόθεση, τώρα έχετε την ευκαιρία να μάθετε την τέχνη. Το σωστό δέσιμο μιας γραβάτας αποτελεί μεγάλη υπόθεση και σήμερα θα σας μάθουμε πώς να το κάνετε με μαεστρία.

  1. Η πρώτη και σημαντικότερη δουλειά σας είναι η επιλογή της σωστής γραβάτας. Επιλέξτε το χρώμα και το μοτίβο που ταιριάζει με το στιλ σας και τον συνδυασμό των ρούχων σας και ξεκινήστε τη διαδικασία.
  2. Αφήστε τον λαιμό σας γυμνό ή κουμπώστε τον γιακά σας καλά.
  3. Πάρτε τη γραβάτα σας και περάστε τη γύρω από τον λαιμό σας. Αφήστε το πιο λεπτό άκρο να κρεμάσει χαμηλά, καθώς θα χρειαστεί να είναι λίγο μακρύτερο από το πιο πλατύ άκρο.
  4. Διπλώστε το πλατύ άκρο πάνω από το λεπτό, σχηματίζοντας έναν κόμβο. Περάστε το πλατύ άκρο μέσα από τον κόμβο από κάτω προς τα πάνω και σφίξτε τον κόμβο προσεκτικά. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ακριβώς την διαδικασία.
  5. Ρυθμίστε τον κόμβο και τη γραβάτα έτσι ώστε να κρέμεται στον λαιμό σας σταθερά και στο σωστό ύψος.

Λέγεται πως τίποτα δεν είναι πιο σέξι από μία γυναίκα που τολμά να φορέσει γραβάτα. Εμείς όμως θα πούμε και αυτό: το να δένεις μια γραβάτα στο λαιμό του συντρόφου σου και μάλιστα καλύτερα από αυτόν είναι πολύ πιο σέξι από το να τη φοράς εσύ η ίδια. Καλά δεσίματα!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα