5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν αγοράσεις κάτι στις χειμερινές εκπτώσεις

Instagram @abeautyfeature

Είναι μία λέξη που μας προσφέρει απεριόριστη χαρά, αμέσως μόλις τη φέρουμε στο μυαλό μας. Οι εκπτώσεις είναι για ακόμα μία φορά και εμείς είμαστε ενθουσιασμένες, καθώς αυτό σημαίνει ένα πράγμα. Όλα τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που θαυμάζαμε στα καταστήματα και τα e-shops μπορούν να γίνουν επιτέλους δικά μας. Και ποιο είναι το ακόμα καλύτερο; Σε καλύτερες τιμές.

Οι χειμερινές εκπτώσεις μάλιστα μπορεί να αποδειχθούν μία win – win κατάσταση, εάν φερθείς έξυπνα και δεν αφήσεις το αίσθημα να σε παρασύρει. Φέτος τον χειμώνα λοιπόν θέσε στόχο στον εαυτό σου να κάνεις μόνο έξυπνες αγορές και να μην παρασυρθείς σε ανούσιες αγορές.

Το ξέρω πως αυτό είναι αρκετά δύσκολο, έτσι συγκέντρωσα πέντε ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν αποφασίσεις πως θα φτάσεις στο ταμείο με το εκάστοτε ρούχο ή αξεσουάρ.

1. Υπάρχει στη λίστα μου; 

Ναι, είτε σου αρέσουν είτε όχι, λίγο πριν ξεκινήσεις τις βόλτες σου στα καταστήματα θα πρέπει να δημιουργήσεις τη δική σου shopping list με όλα τα κομμάτια που λείπουν από τη συλλογή σου και θέλεις να αποκτήσεις. Όχι, δεν θα ξεφύγεις από αύτην ούτε λίγο και όσο χαμηλή τιμή και αν είναι του εκάστοτε παλτό, τσάντας, αξεσουάρ, whatever.

2. Είναι στο νούμερο μου; 

Με αυτό εννοώ, στο πραγματικό σου νούμερο, σε εκείνο δηλαδή που φοράς αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Όχι σε εκείνο που θέλεις να φτάσεις μέχρι το καλοκαίρι. Εάν δεν είναι άστο κάτω, δεν χρειάζεται να ξοδεύεις τα χρήματα σου άσκοπα. Χάσε πρώτα τα κιλά που θέλεις και θα έρθουν και άλλες εκπτώσεις.

3. Μπορείς να δημιουργήσεις αρκετούς συνδυασμούς; 

Το έχουμε πάθει όλες μας. Εντυπωσιαζόμαστε από ένα statement ή μη παλτό, φόρεμα, παπούτσια, πουκάμισο και θέλουμε να το αποκτήσουμε. Μισό λεπτό όμως, θα πρέπει να σκεφτείς με πόσους τρόπους μπορείς να τους φορέσεις. Εάν στο μυαλό σου μπορείς να δημιουργήσεις με το ζόρι έναν ή δύο συνδυασμούς είναι καλύτερα να το αφήσεις κάτω. Εάν από την άλλη μπορείς να σκεφτείς τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς τρόπους για να το φορέσεις, τότε μπορείς να το αποκτήσεις.

4. Μήπως έχεις ήδη αρκετά στη συλλογή σου; 

Λευκά και μαύρα t-shirts, jean παντελόνια, μαύρα φορέματα. Όλες μας έχουμε μία αρκετά μεγάλη στοίβα από αυτά στη ντουλάπα μας. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να αγοράσεις ακόμα ένα για να εμπλουτίσεις τη συλλογή σου. Προτίμησε να αγοράσεις κομμάτια που όντως χρειάζεσαι.

5. Μήπως ξεφεύγω από το budget μου; 

Οκ, ωραίες οι εκπτώσεις, αλλά αν δεν θέλεις να τρως μακαρόνια για όλο τον υπόλοιπο μήνα, θα πρέπει να θέσεις ένα πολύ συγκεκριμένο budget και να παραμείνεις πιστή σε αυτό.