Wedding Time! 5 tips που θα σας εξασφαλίσουν τον πιο εντυπωσιακό και οικονομικό γάμο
Credit: Berta Bridal/Instagram

Κάθε μικρό κοριτσάκι ονειρεύεται από πολύ μικρή ηλικία την ημέρα του γάμου της. Από το νυφικό φόρεμα, τους καλεσμένους, τον στολισμό και την τοποθεσία μέχρι και το φαγητό (α, ναι! και τον πρίγκιπα της). Και η ημέρα αυτή επιτέλους έρχεται, μα να που το όνειρο απέχει πολύ, λόγω… οικονομικής κατάστασης!

Υπάρχουν άραγε έξυπνα tricks για να έχουμε τον ονειρεμένο γάμο σε τιμή ευκαιρίας; Θα χαρείτε πολύ όταν μάθετε πως ναι! Υπάρχει τρόπος να διοργανώσετε τον πιο εντυπωσιακό γάμο χωρίς να βάλετε το χέρι σας βαθιά στην τσέπη.

Το Νυφικό

Κάποιες από εμάς σχεδιάζουμε να παντρευτούμε μόνο και μόνο για να φορέσουμε νυφικό! Ναι, έχουμε πάθος με τη μόδα και η νυφική είναι κάτι που θα δοκιμάσεις μια (μάλλον!) μόνο φορά. Επειδή όμως είναι μια η φορά, μήπως να μην αγοράζατε το νυφικό σας; Μήπως να νοικιάζατε ένα ή ακόμα καλύτερα να επιδιορθώνατε το νυφικό της μητέρας σας; Πολύ καλή ιδέα, αν σκεφτείτε πόσα χρήματα θα εξοικονομούσατε από μια αγορά που πιθανότατα θα κατάληγε στο πατάρι.

Η ημερομηνία

Να είστε ευέλικτες! Οι ημερομηνίες από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο μπορούν να ανεβάσουν το budget του γάμου χωρίς να υπάρχει λόγος. Αντίθετα αν επιλέξετε μια ημερομηνία από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο, θα διαπιστώσετε πως οι τιμές θα μειωθούν πολύ. Το ίδιο ισχύει και για τις ημέρες. Πλέον, οι γάμοι πραγματοποιούνται και καθημερινές σε πιο οικονομικές τιμές και είναι πιο εύκολο στο να τις κλείσεις. Στο κάτω κάτω αυτό που τελικά έχει σημασία είναι ο γάμος αυτός καθ’ αυτός και όχι το πότε θα γίνει.

Το Φαγητό

Σημαντικό κομμάτι μιας και δεν θελουμε οι καλεσμένοι μας να μείνουν με άδειο στομάχι. Ωστόσο, επειδή πλέον το μενού πηγαίνει πακέτο «με το κεφάλι» καλύτερα να περιορίσετε τη λίστα καλεσμένων προκειμένου να τους προσφέρετε ένα πιο εκλεπτυσμένο δείπνο. Καλό φαγητό, καλές εντυπώσεις.

Τα Λουλούδια

Αρχικά σκεφτείτε αυτό- θέλετε στ’ αλήθεια λουλούδια για τον στολισμό; Γιατί ναι μεν, τα φρέσκα άνθη είναι πολύ εντυπωσιακά και δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα, κοστίζουν ωστόσο ακριβά και στο τέλος… κανείς δεν θυμάται τον στολισμό. Φυσικά δεν εννοούμε να αφήσετε τη διακόσμηση απ’ έξω, αλλά τι θα λέγατε για κάτι πιο οικονομικό; Τα μπαλόνια για παράδειγμα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την ίδια ονειρική ατμόσφαιρα, χωρίς  να ανεβάσουν υπερβολικά τον προϋπολογισμό σας.

Αν από την άλλη επιμένετε στα λουλούδια, επιλέξτε τουλάχιστον φυτά της εποχής ή κάποια πρασινάδα.

Η Ετοιμασία

Προφανώς ο πιο έξυπνος τρόπος για να γλιτώσετε μερικά χρήματα είναι κάνοντας μόνη σας μακιγιάζ και μαλλιά. Από την άλλη, μια φορά γίνεσαι νύφη και λίγη έξτρα περιποίηση τη θέλουμε. Όποτε… μήπως να κόψουμε από τα υπόλοιπα έξοδα;

Οι Φωτογραφίες

Ευτυχώς ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και της φωτογραφίας, γεγονός ιδιαίτερα βολικό για τη μέρα του γάμου μας. Το ερώτημα που οφείλετε να θέσετε στον εαυτό σας είναι αυτό- πόσο επαγγελματικές θέλετε να είναι οι φωτογραφίες σας; Αν η απάντηση δεν σας ενδιαφέρει και πολύ, τότε και προκειμένου να εξοικονομήσετε μερικά χρήματα, θα μπορούσατε να μοιράσετε φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης στους καλεσμένους και να ζητήσετε να τις αφήσουν φεύγοντας ώστε να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες. Δημιουργικό και έξυπνο και το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον αυθόρμητο!

Τα έξτρα

Τέλος, το να κάνουμε έναν γάμο δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να ακολουθήσουμε τη πεπατημένη και να τηρήσουμε την παράδοση. Η στιγμή εκείνη είναι πολύ προσωπική, γι’ αυτό επιλέξτε να κάνετε μόνο όσα έχουν σημασία για εσάς.

Οι ώρες οι καλές!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα