Τα κάστρα της Αγάπης – Leeds Castle
Castke garden with a fountain

Υπάρχουν πολλά μαγευτικά παλάτια, συνάμα δε και βασιλικά μνημεία, που απαθανατίζουν βαθιές αισθηματικές ιστορίες χαραγμένες για πάντα πάνω σε πέτρα! Δεν είναι τυχαίο που τόσα παραμύθια τελειώνουν με ένα ‘μαγικό’ βασιλικό ειδύλλιο σε ένα κάστρο. Με τους ανυψωμένους πύργους και τους  κομψούς κήπους τους, τα παλάτια αυτά φαντάζουν ως ονειρικά λείψανα μιας άλλης εποχής, γεμάτης γοητευτικά παραμύθια, μυθικά βασίλεια και ρομαντικές, ανθρώπινες ιστορίες.

Τα κάστρα χτίστηκαν για να απαθανατίσουν και να διακηρύξουν παγκοσμίως, αληθινές ιστορίες αγάπης.  Αναζητήστε τα λοιπόν με ενδιαφέρον, για να βρείτε- ίσως-  και εσείς, το δικό σας προσωπικό…παραμύθι.

Leeds Castle, Αγγλία

Mαύροι κύκνοι στο Leeds castle

Το κάστρο του Λιντς στο Κεντ της Αγγλίας, αποκαλείται συνήθως «το πιο όμορφο κάστρο στον κόσμο». Αυτό το κτήμα της νοτιοανατολικής Αγγλίας φιλοξενεί για περισσότερα από 900 χρόνια πτυχές της αγγλικής βασιλικής ιστορίας, αλλά και μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης που ξεκίνησε με έναν γάμο.

Το 1254, ο βασιλιάς Εδουάρδος Α΄ και η Βασίλισσα Ελεονώρα της Καστίλλης παντρεύτηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία. Ενώ μάλιστα ο Εδουάρδος είχε τη φήμη του αλαζόνα και καβγατζή, το ζευγάρι ερωτεύτηκε βαθιά. Το 1278, η Eleanor (Ελεωνόρα) αγόρασε το Leeds castle -το οποίο ήταν παλαιότερα στρατιωτικό προπύργιο- και το μεταμόρφωσε προσθέτοντας περίπτερα, κήπους και άλλα όμορφα αρχιτεκτονήματα με ισπανική επιρροή.

Eσωτερικό δωμάτιο του κάστρου.

Όταν η Eleanor πέθανε το 1290, ο Edward κληρονόμησε αυτή την έκταση των 500 στρεμμάτων και έχτισε ένα παρεκκλήσι στη μνήμη της.

Δωμάτιο καθιστικό με βιβλιοθήκη στο Leeds Castle

Κατά τους επόμενους δύο αιώνες, οι μεσαιωνικοί βασιλιάδες της Αγγλίας διατήρησαν την παράδοση να αφιερώνουν το Leeds castle στις βασίλισσές τους.

Το Thorpe Hall στο Leeds Castle

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το παλάτι με το κολακευτικό παρατσούκλι, «το πιο όμορφο κάστρο στον κόσμο», με κανονικές ξεναγήσεις καθώς και μέσω ηχητικών ξεναγήσεων, που είναι διαθέσιμες για αγορά επί τόπου.

Άλλη γωνιά του Thorpe Hall στο Leeds Castle
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα