Τα κάστρα της Aγάπης-Castello di Torrechiara

Υπάρχουν πολλά μαγευτικά παλάτια, συνάμα δε και βασιλικά μνημεία, που απαθανατίζουν βαθιές αισθηματικές ιστορίες χαραγμένες για πάντα πάνω σε πέτρα! Δεν είναι τυχαίο που τόσα παραμύθια τελειώνουν με ένα ‘μαγικό’ βασιλικό ειδύλλιο σε ένα κάστρο. Με τους ανυψωμένους πύργους και τους  κομψούς κήπους τους, τα παλάτια αυτά φαντάζουν ως ονειρικά λείψανα μιας άλλης εποχής, γεμάτης γοητευτικά παραμύθια, μυθικά βασίλεια και ρομαντικές, ανθρώπινες ιστορίες.

Τα καθηλωτικά κάστρα χτίστηκαν για να απαθανατίσουν και να διακηρύξουν παγκοσμίως, αληθινές ιστορίες αγάπης.  Αναζητήστε τα λοιπόν με ενδιαφέρον, για να βρείτε – ίσως- και εσείς, το δικό σας προσωπικό…παραμύθι. Εμείς κάθε μέρα θα σας γνωρίζουμε από ένα. Και ξεκινάμε με τη γειτονική μας Ιταλία.

Castello di Torrechiara-Ιταλία

Βρίσκεται περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από την ιταλική πόλη Πάρμα.

Το κάστρο Torrechiara βρίσκεται λίγο έξω από την Πάρμα

Ο Ιταλός ευγενής του 15ου αιώνα, Pier Maria Rossi ήταν ήδη παντρεμένος όταν ερωτεύτηκε σφοδρά την Bianca Pellegrini, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να της αφιερώσει ένα τεράστιο κάστρο με υπέροχη θέα. Το 1448 λοιπόν, ξεκίνησε η κατασκευή του Castello di Torrechiara κοντά στην πόλη Langhirano.

Η Bianca Pellegrini κρατώντας το σπαθί και ο Pier Maria Rossi μπροστά της με λυγισμένα γόνατα, δείχνει με τον τρόπο του τον έρωτά του προς εκείνη. Λεπτομέρεια τοιχογραφίας που απεικονίζει την αγάπη του ζευγαριού (1452), Δημιουργήθηκε από τον Benedetto Bembο και βρίσκεται στο Χρυσό δωμάτιο του κάστρου Torrechiara Castle,15ος αιώνας. (Photo by DeAgostini/Getty Images)

Μέσα στο φρούριο, οι εσωτερικοί χώροι περιλαμβάνουν διακοσμητικές τοιχογραφίες γκροτέσκου στιλ, που πιστώνονται στον Benedetto Bembo. Η Camera d’Oro απεικονίζει τις επαφές μεταξύ του Pier Maria Rossi και της Bianca Pellegrini, αφηγείται δε ουσιαστικά την ιστορία του έρωτά τους.

Εσωτερικό δωμάτιο του κάστρου διατηρεί τοιχογραφίες της εποχής

Οι κινητές γέφυρές του, οι πέτρινοι πύργοι και οι αμυντικές επάλξεις του, χρειάστηκαν πάνω από μια δεκαετία για να ολοκληρωθούν. Το Castello di Torrechiara είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες, επτά ημέρες την εβδομάδα – το ωράριο διαφέρει ανάλογα με την εποχή. Η είσοδος κοστίζει κάτι λιγότερο από 10 ευρώ για τους ενήλικες, είναι δε δωρεάν για παιδιά κάτω των 18 ετών.

Το κάστρο από ψηλά

Aπό την Καλλιόπη Σπανακίδου

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα