Τα κάστρα της Αγάπης-Boldt Castle

Υπάρχουν πολλά μαγευτικά παλάτια, συνάμα δε και βασιλικά μνημεία, που απαθανατίζουν βαθιές αισθηματικές ιστορίες χαραγμένες για πάντα πάνω σε πέτρα! Δεν είναι τυχαίο που τόσα παραμύθια τελειώνουν με ένα ‘μαγικό’ βασιλικό ειδύλλιο σε ένα κάστρο. Με τους ανυψωμένους πύργους και τους  κομψούς κήπους τους, τα παλάτια αυτά φαντάζουν ως ονειρικά λείψανα μιας άλλης εποχής, γεμάτης γοητευτικά παραμύθια, μυθικά βασίλεια και ρομαντικές, ανθρώπινες ιστορίες.

Τα πιο κάτω καθηλωτικά κάστρα χτίστηκαν για να απαθανατίσουν και να διακηρύξουν παγκοσμίως, αληθινές ιστορίες αγάπης.  Αναζητήστε τα λοιπόν με ενδιαφέρον, για να βρείτε -ίσως-  και εσείς, το δικό σας προσωπικό…παραμύθι.

Κάστρο Boldt, Νέα Υόρκη

Το 1900, ο εκατομμυριούχος ξενοδόχος George Boldt (ιδιοκτήτης του παγκοσμίου φήμης ξενοδοχείου Waldorf Astoria στη Νέα Υόρκη) αγόρασε το Heart Island στις όχθες του ποταμού St. Lawrence, βόρεια της Νέας Υόρκης. Εδώ σχεδίασε ένα κάστρο σε στυλ Ρηνανίας για την αγαπημένη σύζυγό του Louise.

Ο Boldt προσέλαβε 300 εργάτες για να κατασκευάσουν το εξαώροφο κάστρο των 120 δωματίων, εξοπλισμένο επίσης με μια κινητή γέφυρα και έναν πύργο, αλλά όταν η Louise πέθανε ξαφνικά το 1904, ο καταρρακωμένος Boldt εγκατέλειψε την κατασκευή, δεν επέστρεψε δε ποτέ ξανά στο νησί.

Το κάστρο Boldt βρίσκεται πάνω στο Νησί της Καρδιάς (Heart Island) στο St Lawrence River

Το κτήμα παρέμεινε ερειπωμένο μέχρι το 1977, όταν η τουριστική εταιρεία “Αρχή της Γέφυρας των Χιλιάδων Νήσων” το αγόρασε και διοχέτευσε εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάστασή του.

Δωμάτιο στο κάστρο Boldt Castle

Σήμερα το Κάστρο Boldt υποδέχεται επισκέπτες από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10$ για επισκέπτες άνω των 13 ετών και 7$ για τα παιδιά άνω των 5 ετών. Καθ’ οδόν προς το κάστρο που είναι προσβάσιμο μόνο με τουριστικό σκάφος, αναζητήστε τους όμορφους κήπους σε σχήμα καρδιάς που το περιβάλλουν και φτιάχτηκαν προς τιμήν του George και της Louise.

Από την Καλλιόπη Σπανακίδου

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα