Στη Σικελία υπάρχει χωριό σε σχήμα ανθρώπου

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που πολλοί απολαμβάνουν να βγάζουν ή να βλέπουν αεροφωτογραφίες, είναι η ικανότητα που σου δίνεται να βλέπεις κάτι οικείο με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Αυτό ενέπνευσε τον φωτογράφο, Pio Andrea Peri, ο οποίος χρησιμοποίησε το drone του για να φωτογραφίσει την πατρίδα του, στο ιταλικό νησί της Σικελίας. Αυτό που ανακάλυψε ήταν μια απολαυστική έκπληξη, που έβαλε τη μικρή πόλη του Centuripe στον χάρτη. Το μικρό χωριό ήταν ήδη γνωστό για τον πλούτο των ρωμαϊκών ερειπίων και τα σπάνια αρχαία γλυπτά του, αλλά αυτό που παρουσίασε ο φωτογράφος, το οδήγησε λίγο πιο μακριά.

Αφού παρατήρησε το ασυνήθιστο σχήμα του στο Google Earth, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το drone του και να δει τι μπορούσε να ανακαλύψει… Έστειλε λοιπόν το drone του, όσο πιο ψηλά μπορούσε και επαλήθευσε αυτό που είχε δει στο διαδίκτυο -πως το Centuripe έμοιαζε με άνθρωπο! Με τα πέντε σημεία του, να εκτείνονται έξω από μια κεντρική μάζα, το σχέδιο του χωριού κάνει στην πραγματικότητα ένα σχήμα που μοιάζει με άτομο.

Λόγω των περιορισμών του drone, ο Peri χρειάστηκε να συρράψει πολλές φωτογραφίες για να ολοκληρώσει την εικόνα του χωριού. Όταν δημοσίευσε τα αποτελέσματα στο διαδίκτυο, ενθουσιάστηκε από την αντίδραση που είχαν οι φωτογραφίες. Οι εικόνες έγιναν viral και, ξαφνικά, η Centuripe έγινε γνωστή ως η πόλη που μοιάζει με άνθρωπο. Και ενώ κάποιοι κατηγόρησαν τον φωτογράφο ότι επιμελήθηκε την εικόνα, ένας γρήγορος έλεγχος στο Google Earth επιβεβαίωσε ότι είχε απλώς φωτογραφίσει αυτό που υπήρχε εκεί.

Ο φωτογράφος Pio Andrea Peri.

Η αρχαία πόλη ήταν χτισμένη σε ένα λόφο, γεγονός που της έδωσε μια καλή στρατηγική θέση. Η πόλη τον 13ο αιώνα καταστράφηκε, πράγμα που σημαίνει ότι ο σημερινός σχεδιασμός της χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Τα μικροσκοπικά, ελικοειδή δρομάκια οδηγούν σε κτίρια με πεζούλια. και σήμερα, περίπου 5.000 άνθρωποι κατοικούν στη Centuripe.

Τώρα, χάρη στη φωτογραφία του Peri, υπάρχει ανανεωμένο ενδιαφέρον, με τους ανθρώπους να ταξιδεύουν για να τραβήξουν οι ίδιοι, για τον εαυτό τους, τη δική τους αεροφωτογραφία της πόλης σε σχήμα ανθρώπου.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα