Sanya Horizons: Απόλαυση και οικολογία προσφέρει το ξενοδοχείο που έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2026

Ο Γερμανός αρχιτέκτονας Ole Scheeren κέρδισε τον διαγωνισμό σχεδιασμού για ένα συγκρότημα τροπικού θέρετρου στην παραθαλάσσια πόλη Sanya, στο κινεζικό νησί Hainan.

Ο Γερμανός αρχιτέκτονας Οle Scheeren.

Το νησί Hainan είναι ένα νησί στην τροπική ζώνη της Κίνας, στο νοτιότερο σημείο της χώρας με θαυμάσιο τροπικό θαλάσσιο κλίμα και μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι από τα ισχυρά σημεία του καταγάλανου νησιού, τα νερά του οποίου έχουν ορατότητα 8-10 μέτρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι διαθέτει πάνω από 60 κόλπους που το κάνουν ιδανικό για κρουαζιέρες, ενοικίαση σκαφών, surfing, ιστιοπλοΐα και φυσικά καταδύσεις.

Το Sanya Horizons, όπως ονομάζεται το ξενοδοχείο, έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2026 και σχεδιάστηκε από την CDF Investment & Development.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε μια καταπράσινη παραθαλάσσια περιοχή, έκτασης περίπου 84 στρεμμάτων. Η επένδυση θα αποτελείται από δύο ξενοδοχεία που θα ανήκουν στις φίρμες πολυτελείας IHG – The Regent Sanya Bay και Hotel Indigo Sanya Bay.

Τα ξενοδοχεία θα ‘κάθονται’ το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να επιφέρουν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, περαιτέρω δε να συνάδουν με το απολύτως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στιλ του Scheeren, δηλαδή κατασκευές δίκην στοιβαγμένων κύβων.

Τα τεχνικά σχέδια αναδεικνύουν  πλούσιες εγκαταστάσεις ευεξίας και μια πισίνα που απλώνεται σε ένα Sky Deck με καθηλωτική θέα στον ωκεανό.

Ειδικά πακτωμένη ώστε να είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, τούτη η πισίνα υπερχείλισης θα εκτείνεται σε πλάτος 153 μέτρα, θα διαθέτει δε πρόβολο πάνω ακριβώς από τον ωκεανό.

Το Sanya Horizons θα υψωθεί 160 μέτρα πάνω από την προκυμαία και έχει σχεδιαστεί ώστε να αγκαλιάζει, να ενσωματώνει και να ενισχύει τη γύρω εντυπωσιακή φύση δημιουργώντας έναν μοναδικής ομορφιάς και λειτουργικότητας, οικολογικό προορισμό αναψυχής.

Κρεμαστοί κήποι

Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου θα έχει τη δική του ιδιωτική βεράντα με ανεμπόδιστη θέα πρός τη θάλασσα. Μέσα δε από οριζόντια ανοίγματα, οι αποκλειστικές βίλες ‘Horizon‘, θα απολαμβάνουν τις δικές τους ιδιωτικές βεράντες και πισίνες.

Ανάμεσα στους οικοδομικούς όγκους έχει προβλεφθεί μια ποικιλία από φυσικές φυτεύσεις και κήπους που θα αναδείξουν όλη την εγκατάσταση, διπλασιάζοντας σχεδόν την ποσότητα πρασίνου. Δημιουργώντας ουσιαστικά μια κάθετη ‘ζούγκλα’, οι επονομαζόμενοι «κρεμαστοί κήποι» θα βιωθούν ουσιαστικά από τους φιλοξενούμενους κάθε ορόφου και κάθε δωματίου, προσφέροντας μια ανεπανάληπτα ολιστική εμπειρία ενός τροπικού θέρετρου.

Η μονάδα θα είναι πλήρης, με επιπλέον μοναδικές βιωματικές ανέσεις διασκορπισμένες στο Sky Terrace και στο Sky Deck, όπως είναι τα ποικίλα εστιατόρια, τα πολυτελή σαλόνια και το γύρω καταπράσινο, φυσικό σκηνικό.

Βιωσιμότητα 

Ανάμεσα στους συνδυασμένους όγκους του εν λόγω ξενοδοχείου, ενσωματώνονται επιπλέον πολλαπλά και μεγάλης κλίμακας ανοίγματα για την, κατά το δυνατόν, ελαχιστοποίηση των δομικών φορτίων ανέμου. Οι δε ειδικές διαρρυθμίσεις των δωματίων του ξενοδοχείου αυτού, επιτρέπουν τον καλύτερο φυσικό αερισμό και θα μειώσουν ουσιαστικά την ανάγκη για μηχανική ψύξη.

Η πρόσοψη θα αποτελείται από ένα βαθύ εξαγωνικό πλέγμα μπαλκονιών και διαδρόμων, το οποίο παρέχει πλήρη προστασία από τον ήλιο, με αποτέλεσμα να μειωθεί δραματικά και το συνολικό ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου.

«Μέσα από αυτές τις στρατηγικές κινήσεις – σε συνδυασμό πάντα με την ενσωμάτωση άφθονου πράσινου – το Sanya Horizons στοχεύει σε μια εξαιρετικά περιβαλλοντικά υπεύθυνη όσο και βιώσιμη απόδοση, με τον οφειλόμενο σεβασμό στον πλανήτη και στην όμορφη φύση που περιβάλλει το έργο αυτό», εξηγεί ο δημιουργός Scheeren.

Ένα ζωντανό τοπίο

Όσον αφορά το επίπεδο του εδάφους, το απαλό και κυματιστό τοπίο – τονισμένο περισσότερο μέσω της κάθετης στοίβαξης των ξενοδοχείων – θα αντηχεί αρμονικά τα κύματα του ωκεανού. Λόγω του ότι οι μεγάλοι κήποι θα γίνουν αναγκαστικά βιότοποι για διάφορα και μοναδικά είδη χλωρίδας, θα συμπληρώνουν περαιτέρω και θα συνδυάζουν αποτελεσματικά, ήπια και αρμονικά, το φυσικό με το δομημένο περιβάλλον.

Αυτό θα δημιουργήσει εκείνο που ο γνωστός αρχιτέκτονας Ole Scheeren περιγράφει ως «τη συγχώνευση της αρχιτεκτονικής και της φύσης σε έναν χώρο συνεργικών ενδιαιτημάτων» – έναν νέο δηλαδή, φυσικό χώρο ζωής, σε συνδυασμό με μια βιωματική ποικιλομορφία και πλούτο που διαφορετικά, δεν θα ήταν ποτέ δυνατός.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα