Search
Close this search box.
Ξεκινήστε το Σάββατο με χαλαρούς ρυθμούς και γεύσεις που αγαπάτε
Μαμά ετοιμάζει πρωινό μαζί με την κορούλα της
Credit: 123rf

Το Σάββατο το πρωί έχει μια δική του, ξεχωριστή μαγεία. Είναι εκείνες οι ώρες που δεν σας κυνηγά το ξυπνητήρι, δεν υπάρχει βιασύνη για σχολείο, δουλειές ή υποχρεώσεις. Η μέρα ξεκινά όπως ακριβώς της αξίζει: αργά, γλυκά και με μυρωδιές που πλημμυρίζουν το σπίτι. Είναι η ιδανική ευκαιρία να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και στους δικούς σας ανθρώπους, στρώνοντας το πρωινό τραπέζι με λιχουδιές που θα δώσουν χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους.

Ζεστές, αφράτες βάφλες με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι, χρυσαφένιο μέλι και τραγανό σιρόπι σφενδάμου, θα γίνουν η πιο γλυκιά αρχή της μέρας. Είτε φτιάξετε τη ζύμη από την αρχή είτε χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο μείγμα, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο απολαυστικό. Μια συνταγή για πρωινό που θα τη συνοδεύστε με ό,τι έχει η εποχή: κόκκινες φράουλες, ζουμερές φέτες μπανάνας, δροσερά blueberries και αέρινο γιαούρτι.

Και για όσους προτιμούν κάτι πιο αλμυρό, ένα ξεχωριστό σάντουιτς με καραμελωμένα κρεμμύδια, προσούτο και γραβιέρα, που συνδυάζει αλμυρό, γλυκό και πικάντικο σε κάθε μπουκιά.

Αφήστε λοιπόν το άγχος στην άκρη, φορέστε τις πιτζάμες σας λίγο παραπάνω και δώστε στον εαυτό σας τη χαρά ενός αληθινά χαλαρού πρωινού. Γιατί το Σάββατο είναι για να το απολαμβάνετε.

Πρωινό

Βάφλες με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι

Τι καλύτερο από ζεστές, αφράτες βάφλες για να ξεκινήσετε το Σαββατοκύριακο; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο μείγμα για βάφλες ή να φτιάξετε το δικό σας.

Φτιάχνοντας βάφλες
Credit: Shutterstock

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (ή άλλο γλυκαντικό)
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο ή λάδι καρύδας
  • Για το σερβίρισμα: Φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες, blueberries, μπανάνα), γιαούρτι (στραγγιστό ή παραδοσιακό), μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
Βάφλες με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι
Credit: www.fromvalerieskitchen.com

Τρόπος παρασκευής

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρο, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
  • Ενώστε τα υγρά υλικά με τα στερεά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν (μην το παραανακατέψετε).
  • Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Ρίξτε ποσότητα ζύμης στη βαφλιέρα και ψήστε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.
  • Σερβίρετε τις ζεστές βάφλες με μια γενναιόδωρη ποσότητα γιαουρτιού, φρέσκα φρούτα και περιχύστε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.

Ιδέες για σάντουιτς

Σάντουιτς με τυρί, προσούτο, καραμελωμένα κρεμμύδια και μουστάρδα με μέλι

Ιδανικό για ένα χουχουλιάρικο Σαββατιάτικο brunch, με πλούσιες γεύσεις και υφές που συνδυάζονται υπέροχα.

Υλικά

  • 2 φέτες ψωμί της επιλογής σας (χωριάτικο, μπριός ή προζυμένιο)
  • 2 φέτες κασέρι ή γραβιέρα
  • 2 φέτες προσούτο ή παλαιωμένο ζαμπόν
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα με μέλι (ή απλή μουστάρδα + λίγες σταγόνες μέλι)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Φύλλα ρόκας (προαιρετικά)
Σάντουιτς με τυρί, προσούτο, καραμελωμένα κρεμμύδια και μουστάρδα με μέλι
Credit: thefeedfeed.com

Τρόπος παρασκευής

  • Σε ένα μικρό τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο και λίγο αλάτι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο, καραμελωμένο χρώμα (περίπου 8 λεπτά).
  • Αλείψτε τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο.
  • Από την εσωτερική πλευρά, αλείψτε τη μία φέτα με τη μουστάρδα με μέλι.
  • Τοποθετήστε πάνω της το τυρί, το προσούτο και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Αν θέλετε, προσθέστε λίγη ρόκα.
  • Κλείστε με την άλλη φέτα ψωμιού και ψήστε σε τοστιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το ψωμί.
  • Κόψτε στη μέση και σερβίρετε ζεστό.

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το προσούτο με καπνιστή γαλοπούλα ή ψητά λαχανικά (π.χ. μανιτάρια, κολοκύθι) για πιο ελαφριά εκδοχή.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα