Search
Close this search box.
Ξεχάστε το νερό: Αυτό το τσάι θα σας δροσίσει πολύ περισσότερο τις ημέρες του καλοκαιριού
Γυναίκα πίνει τσάι το καλοκαίρι
Credit: Freepik

Έχετε πειστεί ότι το κρύο νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να δροσιστείτε; Το καλοκαίρι, η δίψα σας αναγκάζει να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες νερού, αλλά το αίσθημα της ζέστης δεν λέει να φύγει; Υπάρχει ένα ρόφημα που έχει βαθιά επίδραση, φέρνει ανακούφιση και ταυτόχρονα εξασφαλίζει ισορροπία στο σώμα. Το τσάι που δροσίζει!

Είναι το τσάι πραγματικά πιο δροσιστικό από το νερό; Σκεφτήκατε ποτέ ότι το κρύο νερό ίσως δεν είναι αρκετό για μια πραγματική αναζωογόνηση; Το καλοκαίρι σας ενοχλεί διαρκώς το αίσθημα της ζέστης, παρόλο που πίνετε το ένα λίτρο μετά το άλλο;

Γυναίκα αθλείται και πίνει νερό
Credit: 123RF

Το τσάι όχι μόνο ξεδιψάει, αλλά βοηθά και το σώμα να αποκαταστήσει την ισορροπία και να προσαρμοστεί στις υψηλές θερμοκρασίες.

Γιατί η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να είναι επιβλαβής

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας νερού αραιώνει τα μέταλλα στο σώμα, καθιστώντας το σώμα πιο ευαίσθητο στο θερμικό στρες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη και αδυναμία. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο συνιστάται να πίνουμε επίσης ροφήματα, όπως τσάι, που περιέχουν φυτικά συστατικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Οι φυσικοί ηλεκτρολύτες μειώνουν την εφίδρωση, βελτιώνουν την ευεξία και να ενισχύουν την εσωτερική φρεσκάδα.

Τι περιέχει το μείγμα τσαγιού;

Τα βασικά συστατικά είναι μια κουταλιά της σούπας αγριοτριανταφυλλιά, η οποία αντικαθιστά τα υγρά και τη βιταμίνη C και μια κουταλιά της σούπας ιβίσκο, ο οποίος βοηθά στη ρύθμιση της εφίδρωσης. Προσθέστε ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού τζίντζερ για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και μια κουταλιά του γλυκού μελισσόχορτο, που απελευθερώνει την ένταση.

Credit: Freepik

Για πιο πλούσια γεύση και προστασία από την αφυδάτωση, μπορείτε να προσθέσετε χυμό μύρτιλου, σταφίδας ή βύσσινου.

Απλή προετοιμασία για κάθε μέρα

Ρίχνουμε όλα τα υλικά με τέσσερα λίτρα βραστό νερό και το αφήνουμε για είκοσι λεπτά για να αναπτυχθεί το άρωμα. Εν τω μεταξύ, βράζουμε μισό λίτρο πράσινο τσάι. Μόλις τα βότανα βράσουν, τα σουρώνουμε, τα αναμειγνύουμε με το πράσινο τσάι και το χυμό και προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας μέλι αν θέλουμε.

Το ποτό δεν πίνεται παγωμένο, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό διευκολύνει τον οργανισμό να προσαρμοστεί και να μην υποστεί ξαφνικό σοκ.

Αυτό το τσάι, όταν καταναλώνεται τακτικά, συμβάλλει στην αίσθηση ελαφρότητας, μειώνει την κούραση και λειτουργεί ως φυσική βοήθεια τις ζεστές ημέρες. Με κάθε γουλιά, θα αισθάνεστε μια ευχάριστη φρεσκάδα που διαρκεί περισσότερο από το κανονικό νερό.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα