«Ταξιδεύοντας» με μια πίτα

Για εμάς είναι ο αριθμός «πι», στα αγγλικά όμως τον προφέρουν «πάι», όπως την πίτα (pie), οπότε το CNN Travel αποφάσισε να κάνει πριν από λίγες ημέρες ένα αφιέρωμα στις πίτες για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς «Π».

«Ως ένα από τα μέρη όπου γεννήθηκαν οι πίτες, η ελληνική κουζίνα έχει το δικό της μερίδιο γλυκών και αλμυρών επιλογών για να διαλέξει κανείς», σχολιάζει η συντάκτρια του αφιερώματος, Casey Barber, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη σπανακόπιτα, στη χορτόπιτα, στην τυρόπιτα και στη μαριδόπιτα, αλλά φυσικά δεν περιορίζεται στα του δικού μας οίκου, αλλά «ταξιδεύει» με μια πίτα από την Αυστραλία έως την Αμερική.

Credit: Casey Barber

Από την πίτα Κορνουάλης και τη μαροκινή παστίγια έως την Key lime pie από τη Φλόριντα και τη λωτόπιτα των ανατολικών ΗΠΑ, οι πίτες που τράβηξαν περισσότερο τη δική μας προσοχή ήταν:

H παραδοσιακή τζαμαϊκανή κιμαδόπιτα, η οποία είναι πικάντικη και έχει πιο έντονα χρυσαφένιο φύλλο χάρη στην προσθήκη κουρκουμά και κάρι στη ζύμη.
Η ολλανδική εκδοχή της τάρτας μήλου, η appelvlaai, που φτιάχνεται με ζύμη που θυμίζει μπριός. www.kiwibaker.com
Η γλυκιά πίτα buko από τις Φιλιππίνες, στην οποία το φύλλο γεμίζεται από μια κρέμα άγουρης καρύδας και ζαχαρούχου γάλακτος. www.kawalingpinoy.com
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα