Τα αρνίσια παϊδάκια του Stanley Tucci
Photo by Carlos Alvarez/Getty Images

Ο Stanley Tucci δεν είναι ο πρώτος ηθοποιός με αδυναμία στη μαγειρική, ούτε και ο πρώτος που εξέδωσε βιβλίο με συνταγές.

Όμως, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, λατρεύει το φαγητό και φαίνεται – όχι στη σιλουέτα του, αλλά από τον τρόπο που μιλάει γι’ αυτό και για τις γευστικές του μνήμες. Στο «The Tucci Table», λοιπόν, το οποίο εκδόθηκε το 2014 -απ’ όπου και η συνταγή για τα αρνίσια παϊδάκια-, συγκέντρωσε όλη την οικογενειακή του γευστική παράδοση, διανθισμένη και με συνταγές από φίλους.

Γεννημένος το 1960 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης από γονείς ιταλικής καταγωγής, ανέβηκε για πρώτη φορά στο σανίδι το 1982, στο Μπρόντγουεϊ, και έκανε την παρθενική κινηματογραφική του εμφάνιση στο «Η τιμή των Πρίτζι» το 1985. Ενεργός όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο του θεάματος, τον έχουμε δει πιο πρόσφατα να υποδύεται τον σύζυγο της Μέριλ Στριπ στην ταινία «Julie & Julia», να συμμετέχει στο «Ο διάβολος φορούσε Πράντα», αλλά και στα «Hunger Games».

Εχει λάβει δε δύο Χρυσές Σφαίρες, ενώ η ερμηνεία του στο «The Lovely Bones» του 2009 τού χάρισε και την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ.

Σήμερα ζει στο Λονδίνο, με τη δεύτερη σύζυγό του και τον ενός έτους γιο τους, ενώ έχει τρία ακόμα παιδιά από τον πρώτο του γάμο.

Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ – ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

Υλικά για 4-6 άτομα

12 αρνίσια παϊδάκια

 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένα (τα φυλλαράκια μόνο)

3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένα (τα φυλλαράκια μόνο)

60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

120-240 ml λευκό ξηρό κρασί

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

• Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε μέσα τα παϊδάκια, τα ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν για 1 ώρα.

• Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Τηγανίζουμε τα παϊδάκια για 3-5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σημείωση: Πιέζοντας το κρέας στο κέντρο, όσο πιο σφιχτό είναι τόσο και πιο ψημένο.

• Βγάζουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το δεντρολίβανο της μαρινάδας (σουρώνουμε τη μαρινάδα με σήτα για να τα απομονώσουμε). Σοτάρουμε έως ότου το σκόρδο πάρει χρώμα.

• Προσθέτουμε το κρασί και το υγρό της μαρινάδας και βράζουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα.

• Σερβίρουμε τα παϊδάκια με τη σάλτσα τους.      

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα