Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή και το μυστικό της… το μπέικον που δίνει αυτή την ωραία γεύση του καπνιστού καθώς και η κρέμα γραβιέρας που χαρίζει αυτή τη βελούδινη υφή στο κοτόπουλο.
Eννοείται ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ριγκατόνι με ζυμαρικά της προτίμησής σας.
Ριγκατόνι με κοτόπουλο και κρέμα γραβιέρας
Από τη Βάσω Κατσαρού ευρηματική μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
- 250 γρ. ριγκατόνι
- 2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο, κομμένα σε κομμάτια
- 6 φέτες μπέικον καπνιστό, κομμένες σε κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 250 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά
- 120 γρ. γραβιέρα, ψιλοτριμμένη
- 100 ml λευκό κρασί, μοσχοφίλερο
- Μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- Eλαιόλαδο extra παρθένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
- Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, το κοτόπουλο και ρίχνουμε πιπέρι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου καυτό.
- Αφήνουμε για 15-20 λεπτά να βράσει το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
- «Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σε μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Στο τηγάνι προσθέτουμε την κρέμα γραβιέρας και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακινώντας το.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και μετά από δευτερόλεπτα ρίχνουμε τα ριγκατόνι και βράζουμε al dente, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και 2 λεπτά λιγότερο.
- Σουρώνουμε τα ριγκατόνι.
- Ξεπλένουμε την κατσαρόλα βάζουμε τα ριγκατόνι και τα περιχύνουμε με την κρέμα γραβιέρας και το κοτόπουλο.
- Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σχοινόπρασο.
Συνταγή της ημέρας: Tυρόπιτα με δύο τυριά – Μια τυρόπιτα πειρασμός…
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με επιπλέον γραβιέρα τριμμένη ή πεκορίνο.