Μια τυρόπιτα με δύο τυριά, αληθινός πειρασμός… Το σίγουρο είναι ότι αυτή η τυρόπιτα θα εξαφανιστεί σε χρόνο Dt!
Γίνεται πολύ εύκολα και είναι τόσο νόστιμη… ένα snack για κάθε στιγμή. Μπορούμε να την προσφέρουμε σαν ελαφρύ γεύμα ή δείπνο με μια σαλάτα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ανθότυρο ή ακόμα και καπνιστό μετσοβόνε για να πάρει μια πινελιά καπνιστού τυριού. Το ροζ πιπέρι επίσης της πάει πολύ.
Βιαστείτε… ακόμα δεν ξεκινήσατε;
Τυρόπιτα με δύο τυριά
Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και ευρηματική μαγείρισσα
Υλικά για ένα ταψί
- 10 φύλλα κρούστας
- 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία τυρί cottage
- 200 γρ. φέτα σπασμένη με το πιρούνι
- 2 αυγά ελαφρά, χτυπημένα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι γάλα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος παρασκευής
- Κόβουμε τα 4 φύλλα με το ψαλίδι σε λωρίδες και τα βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, που μόλις έχουμε σβήσει και τα απλώνουμε στη σχάρα για να στεγνώσουν για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, το τυρί cottage, τα αυγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τα φύλλα που έχουν στεγνώσει και τα σπάμε σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ ανακατεύοντας ελαφρά.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο αλάτι.
- Σε μικρό μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ρηχό ταψί φούρνου στρώνουμε 3 φύλλα, αφού τα περάσουμε με το μείγμα βουτύρου και ελαιολάδου με το πινέλο
- Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με τη βοήθεια της μαρίζ σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με 3 φύλλα περασμένα με το μείγμα βουτύρου ελαιολάδου.
- Χαράζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με νερό.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στην τελευταία σχάρα με αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο η τυρόπιτα.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.