Search
Close this search box.
Συνταγή της ημέρας: Tυρόπιτα με δύο τυριά – Μια τυρόπιτα πειρασμός…
Τυρόπιτα με δύο τυριά
Credit: real taste & style / Σίσσυ Νίκα

Μια τυρόπιτα με δύο τυριά, αληθινός πειρασμός… Το σίγουρο είναι ότι αυτή η τυρόπιτα θα εξαφανιστεί σε χρόνο Dt!

Γίνεται πολύ εύκολα και είναι τόσο νόστιμη… ένα snack για κάθε στιγμή. Μπορούμε να την προσφέρουμε σαν ελαφρύ γεύμα ή δείπνο με μια σαλάτα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ανθότυρο ή ακόμα και καπνιστό μετσοβόνε για να πάρει μια πινελιά καπνιστού τυριού. Το ροζ πιπέρι επίσης της πάει πολύ.

Βιαστείτε… ακόμα δεν ξεκινήσατε;  

Τυρόπιτα με δύο τυριά

Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και ευρηματική μαγείρισσα

Υλικά για ένα ταψί

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • 1 συσκευασία τυρί cottage 
  • 200 γρ. φέτα σπασμένη με το πιρούνι 
  • 2 αυγά ελαφρά, χτυπημένα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι  
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής

  • Κόβουμε τα 4 φύλλα με το ψαλίδι σε λωρίδες και τα βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, που μόλις έχουμε σβήσει και τα απλώνουμε στη σχάρα για να στεγνώσουν για 30 λεπτά.   
Κόβοντας το φύλλο ζύμης για πίτα
Credit: 123RF
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, το τυρί cottage, τα αυγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τα φύλλα που έχουν στεγνώσει και τα σπάμε σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο αλάτι.
  • Σε μικρό μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  
  • Σε ρηχό ταψί φούρνου στρώνουμε 3 φύλλα, αφού τα περάσουμε με το μείγμα βουτύρου και ελαιολάδου με το πινέλο
  • Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με τη βοήθεια της μαρίζ σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με 3 φύλλα περασμένα με το μείγμα βουτύρου ελαιολάδου.
  • Χαράζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με νερό.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στην τελευταία σχάρα με αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο η τυρόπιτα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Τυρόπιτα φύλλο
Credit: 123RF
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα