Οι λουκουμάδες με μέλι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά επιδόρπια. Οι μικρές τηγανητές μπαλίτσες ζύμης, σερβίρονται χειμώνα – καλοκαίρι με μέλι και πασπαλισμένες συνήθως με κανέλα, ξετρελαίνοντας μικρούς και μεγάλους!
Είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την απλότητα με τη νοσταλγία, φέρνοντας στο μυαλό εικόνες από οικογενειακές στιγμές και παραδοσιακές αξίες. Αξίζει να το προσθέσετε στο βιβλίο των συνταγών σας…
Η συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες
Υλικά
- 600 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 500 ml νερό χλιαρό
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Μέλι
- Kανέλα
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το χλιαρό νερό μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά
3. Σε μία ρηχή κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
4. Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες ζύμης και τις τηγανίζουμε
5. Ακουμπάμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί
6. Σερβίρονται ζεστοί, παραδοσιακά με μέλι και κανέλα
Πώς αλλιώς σερβίρονται οι λουκουμάδες
Μπορείτε επίσης να σερβίρετε τους λουκουμάδες με:
- Παγωτό
- Ζάχαρη άχνη
- Πραλίνα σοκολάτας
- Μέλι και καρύδι
Θυμηθείτε να αποθηκεύσετε αυτή τη συνταγή γιατί θα γίνει η αγαπημένη σας! Καλή απόλαυση!
Εάν σας αρέσουν οι απλές και γρήγορες συνταγές για γλυκίσματα μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης:
Σπιτικό παγωτό oreo με 3 υλικά – Η πιο απλή και νόστιμη συνταγή
Τρουφάκια με 3 υλικά – Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για γλυκό
Μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη με μόνο 3 υλικά – Εύκολη και γρήγορη συνταγή
Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στη στήλη Taste&Style του Instyle.gr