Μυρσίνη Λαμπράκη: Τι λέτε να φτιάξουμε μπριζολάκια αγριογούρουνου στη σχάρα; Το video μάς καθοδηγεί βήμα-βήμα
Credit: Μυρσίνη Λαμπράκη

Πολλοί πιστεύουν ότι το αγριογούρουνο και γενικά το κυνήγι δεν γίνεται στην σχάρα. Όμως υπάρχουν τρόποι, όπως αυτό που σας προτείνουμε εμείς που το κάνει πεντανόστιμο, αρκεί τα μπριζολάκια να είναι από χαμηλό σε βάρος και νεαρό σε ηλικία αγριογούρουνο, κομμένα λεπτά και όχι μεγαλύτερα από 2-3 εκ.

H Μeat & Grill Chef Μυρσίνη Λαμπράκη μάς δίνει όλες τις οδηγίες.

“Η μαρινάδα που σας προτείνω είναι πολύ απλή αλλά να ξέρετε ότι τόσο τα άφθονα κρεμμύδια, όσο και το μηλόξυδο λειτουργούν σαν καταλύτες τρυφεροποίησης και γεύσης πάνω στο αγριογούρουνο”.

“Αν δεν σας αρέσει το κόλιανδρο μπορείτε να βάλτε σπόρους κύμινου. Όμως υπάρχει ο κίνδυνος η έντονη γεύση του κύμινου να καλύψει την γεύση του κρέατος. Ο κόλιανδρος είναι πιο «διακριτικός» σε ένταση και για αυτό τον προτιμώ. Το μυστικό επίσης είναι να ψήσετε να μπριζολάκια σε δυνατή φωτιά για λίγη ώρα”.

Nα ξέρετε όλο το μυστικό είναι στη μαρινάδα την οποία μπορείτε ως συνταγή να τη χρησιμοποιήσετε και για χοιρινό.

Μπριζολάκια αγριογούρουνου στη σχάρα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής:  6 – 10 ώρες

Υλικά για 1 1/2 κιλό γουρουνόπουλο

Για τη μαρινάδα

3-4  μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.σ. κόλιανδρο σπασμένο
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μηλόξυδο
3-4 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. κόκκους πιπέρι ολόκληρους

Τρόπος Παρασκευής

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα παϊδάκια. Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ με καπάκι, τα αλείφετε με το σκόρδο και τα πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και το πιπέρι. Αλατίζετε και τα σκεπάζετε με τις ροδέλες από το κρεμμύδι. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Σκεπάζετε το μπολ με το καπάκι και βάζετε στο ψυγείο για 10 τουλάχιστον ώρες.

Τα βγάζετε από τη μαρινάδα, τα στραγγίζετε ελαφρώς και τα ψήνετε στη σχάρα του φούρνου ή σε κάρβουνα. Ψήνετε σε δυνατή φωτιά για 10-12  λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε αμέσως.

meat_and_grill_stories #γραφουμεχιλιομετραστοκρεας #γραφουμεχιλιομετραστοψησιμο #mirsinilampraki #meatandgrillstories

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα