Μια «Λύρα» στο Σικάγο
Processed with VSCO with hb2 preset

Το δίδυμο που βρίσκεται πίσω από την DineAmic Hospitality, οι David Rekhson και Lucas Stoioff, πραγματοποίησε το πολυετές όνειρό του για το άνοιγμα ενός εστιατορίου στο Σικάγο που να έχει τις ρίζες του στην ελληνική ιδέα περί ευεξίας.

Για να το επιτύχει, δημιούργησε έναν χώρο με γήινους τόνους, η καρδιά του οποίου χτυπάει στην υπερυψωμένη ανοιχτή κουζίνα, και συνεργάστηκε με τους chefs Αθηναγόρα Κωστάκο και Αλέξη Ζόπα, οι οποίοι συνέθεσαν ένα μενού με σύγχρονες αποδόσεις αγαπημένων ελληνικών πιάτων, βασισμένων σε υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.

Εδώ και λίγο καιρό λοιπόν, οι κάτοικοι του Σικάγο μπορούν να απολαμβάνουν, μεταξύ άλλων, λαβράκι καρπάτσιο με μάραθο, κουμκουάτ και emulsion πιπεριάς Φλωρίνης, χόρτα με λεμόνι και ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, μαυρομάτικα σαλάτα με μπρόκολο, καβουρδισμένα αμύγδαλα και βινεγκρέτ με λεμόνι και μέλι.

Αλλά και κεφτεδάκια στα κάρβουνα με καπνιστό γιαούρτι, ντομάτα και μέντα, αποδομημένο παστίτσιο με short rib ραγού και μπεσαμέλ με μαύρη τρούφα, τραγανό ψητό κοτόπουλο με γκρεμολάτα και κονφί σκόρδου.

Και από θαλασσινά σερβίρονται ψητά καλαμαράκια με μαύρη σκορδαλιά και βινεγκρέτ λεμονιού, καθώς και ψητό ψάρι ημέρας με λαδολέμονο αρωματισμένο με σαφράν.

Στη δε λίστα κρασιών, ισχυρή θέση έχει ο ελληνικός αμπελώνας, με επιλογές λευκών και κόκκινων από την Κρήτη έως το Αμύνταιο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα