Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Τραγανά εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά, είναι ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί όταν είναι φρεσκοψημένα και ζεστά.
Αποτελούν επίσης μία πολύ καλή ιδέα για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Έτσι δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε τα δικά σας κουλούρια Θεσσαλονίκης με υλικά που έχετε στο σπίτι. Η συνταγή είναι πιο απλή απ’ όσο φαντάζεστε!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε για 10 κουλούρια Θεσσαλονίκης
- 400 γρ. νερό
- 1,5 κ.γ αλάτι
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 8 γρ. ξηρή μαγιά
- 720 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 200 γρ νερό+1 κτσ μέλι
- 200 γρ σουσάμι
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 400 γρ χλιαρό νερό
- Προσθέτουμε την ζάχαρη μαζί με την μαγιά και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ και το αλάτι
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Αφού διπλασιαστεί η ζύμη, την χωρίζουμε σε 10 ίσια κομάτια (περίπου 100γρ. ανά κομάτι) και πλάθουμε σε κρίκους.
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε 200 γρ. νερό μαζί με 1 κ.σ μέλι και ανακατεύουμε μέχρι το μέλι να διαλυθεί καλά. Στη συνέχεια βουτάμε το κάθε κουλούρι μέσα στο νερό με το μέλι και έπειτα μέσα σε μπόλικο σουσάμι.
- Ψήνουμε τα κουλούρια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 200C.
- Έτοιμα για απόλαυση!

Εάν αναζητάτε περισσότερες ιδέες για φαγητό και συνταγές, αξίζει να δείτε επίσης:
Το viral κόλπο για γεμιστή ομελέτα
Γρήγορη συνταγή για πιτσάκια με υλικά που έχουμε στο σπίτι
Συνταγή για σπιτικά πατατάκια – Νόστιμα και τραγανά χωρίς τηγάνι