Η συνταγή της ημέρας από τη Μυρσίνη Λαμπράκη: Καπνιστά onion rings (video)
Συνταγή ροδέλες κρεμμύδι με μπέικον
Credit: Myrsini Lambraki

Τα καπνιστά κρεμμύδια τυλιγμένα με λαχταριστές καραμελωμένες λουρίδες μπέικον είναι ένα από τα πιο παιχνιδιάρικα ορεκτικά που φτιάχνω στο Bbq!  Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα αρέσουν σε όλους και η μόνη δυσκολία που θα αντιμετωπίσουμε είναι η εύρεση ενός λεπτοκομμένου, αληθινού μπέικον με αρκετό λίπος, έτσι ώστε να μπορεί να τυλιχτεί εύκολα γύρω από τους κρίκους κρεμμυδιού.

Η καλύτερη λύση που έχω ανακαλύψει είναι να ζητήσεις να σου κόψουν μιας καλής ποιότητας μπέικον σε πολύ λεπτές φέτες στην μηχανή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε BBQ sauce θέλετε. Μην παραλείψετε να φτιάξετε το ντιπ που σας δίνω για να τα συνοδέψετε – είναι πικάντικο και δροσιστικό ταυτόχρονα, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που του δίνει ο κόλιανδρος.
Χρησιμοποίησα το Ranger Pellet Grill – TRAEGER GRILLS, για να τα ψήσω! Ένα τέλειο φορητό grill που λειτουργεί και ως καπνιστήριο και το παίρνω μαζί μου ανελλιπώς!  

Δείτε βήμα- βήμα την συνταγή και ακολουθείστε μας στο  Instagram  για περισσότερα Video.

Χρόνος προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος – καπνίσματος : 1 ώρα & 30 λεπτά
Προτεινόμενο ξύλο πέλλετ : Pecan

Yλικά για 3 άτομα

  • 2-3 λευκά κρεμμύδια, μεγάλα
  • 8 φέτες μπέικον ή και περισσότερες με αρκετό λίπος, λεπτοκομμένες
  • 2 κ.σ. BBQ sauce και έξτρα για το πέρασμα κατά το κάπνισμα

Για την ΒΒQ sauce

  • 1 ½  κ.σ. BBQ rub (1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.σ. ρίγανη, 2 κ.σ. σκόνη σκόρδο, 2 κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού, 1 κ.σ. σκόνη chili, 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. πάπρικα και ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη)
  • 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το Jalapeños Dip

  • 5 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. sour cream ή κρέμα γάλακτος ή ξινογάλο
  • 2  jalapeños ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρους
  • χυμό από μισό lime
  • από 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη, αλάτι και κρεμμύδι σκόνη ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Τρόπος παρασκευής

Για το dip: Προσθέτετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και δουλεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, περίπου 35-45 δευτερόλεπτα. Τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Για το rub : Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το κύμινο, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδο, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη chili, το αλάτι, την πάπρικα και ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη. Ότι σας περισσέψει το κλείνετε σε αεροστεγές δοχείο και το φυλάσσετε στο ψυγείο για 20-25 ημέρες, για μετέπειτα χρήση.

Για τα onion rings: Κόβετε τις δύο άκρες από κάθε κρεμμύδι. Αφαιρείτε τις φλούδες και κόβετε το κάθε κρεμμύδι σε 4 φέτες πάχους περίπου 3 – 4 εκ cm. Διαχωρίζετε τις φέτες κρεμμυδιών σε δαχτυλίδια 2 – 3 κομμάτια από κάθε φέτα και κρατάτε τα μεγαλύτερα εξωτερικά.

Αλείφετε με τη σάλτσα BBQ όλα τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού, παίρνετε το ωμό μπέικον και το τυλίγετε γύρω από κάθε δαχτυλίδι — μπορεί να χρειαστούν και δύο φέτες μπέικον.

Πασπαλίζετε με το BBQ RUB τα τυλιγμένα κρεμμύδια με το μπέικον και τα τοποθετείτε για όλη τη νύχτα στο ψυγείο ή τα καπνίζετε αμέσως.

Προθερμαίνετε τη σχάρα της φορητής ψησταριάς πέλλετ Ranger της Traeger, στους 120ο C. Βάζετε τα κρεμμύδια στη σχάρα για 90 λεπτά. Αναποδογυρίζετε μία φορά, στη μέση περίπου της διαδικασίας. Όταν απομείνουν 10 – 15 λεπτά από το χρόνο καπνίσματος, με ένα πινέλο, τα αλείφετε ξανά με επιπλέον σάλτσα BBQ. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, αφαιρείτε από το καπνιστήριο και σερβίρετε αμέσως με dip jalapenos και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνταγή ροδέλες κρεμμύδι με μπέικον
Credit: Myrsini Lambraki

Τη Μυρσίνη Λαμπράκη τη βρίσκετε…

Στο site Μeat & Grill Stories

Στο instagram Meat & Grill Stories

Δείτε το Video

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα