Η «Σύμη» του Ώστιν

Ήταν να ανοίξει στις αρχές του 2020, αλλά η πανδημία είχε άλλη γνώμη. Ο ιδιοκτήτης Γιώργος Θεοδοσίου, όμως, δεν εγκατέλειψε τα πλάνα του και έτσι, παρά την καθυστέρηση, πέρσι, τον Μάιο του 2021 το Ώστιν του Τέξας υποδέχθηκε το «Simi Estiatorio».

Ο ανοιχτόχρωμος και ανοιχτόκαρδος χώρος του αποπνέει μια σοφιστικέ αίσθηση καλοκαιριού. Εδώ, λοιπόν, οι κάτοικοι του Ώστιν μπορούν πλέον να γεύονται φρέσκα ψάρια που φτάνουν από τη Μεσόγειο, επιλογές από το raw bar και μοντέρνα ελληνική κουζίνα της γης και της θάλασσας.

Παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα, πλιγούρι με κελυφωτό φιστίκι, φέτα και σύκα, τσιπς κολοκυθιού και μελιτζάνας με τζατζίκι, γαρίδες με χωριάτικο λουκάνικο και βότανα του βουνού, χτένια με φακές μπελούγκα και καραμελωμένη πιπεριά, τραγανό καλαμάρι με πικάντικη σάλτσα αγιολί, αλλά και αρνίσια κεμπάπ με κρεμμύδι τουρσί και γιαούρτι αρωματισμένο με μέντα είναι ανάμεσα στα πιάτα που μοιράζονται οι συνδαιτυμόνες.

Ως προς τα κυρίως, αν και οι προβολείς πέφτουν στη θάλασσα, με ολόκληρο ψητό λαβράκι, φαγκρί ή συναγρίδα, σουβλάκι ξιφία και γιουβέτσι θαλασσινών, δεν λείπουν και τα κρεατικά από το μενού, με επιλογές όπως παϊδάκια μαριναρισμένα με βότανα, ψητό βιολογικό κοτόπουλο με λεμονάτες πατάτες και μοσχαρίσιο μπέργκερ με ελβετικό τυρί και φέτα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο real taste & style / Γιούλη Συκιώτη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα