Γευστικά αναγνώσματα

Είναι αρχές της δεκαετίας του 1980. H, γεννημένη στο Λονδίνο, Rosemary Barron διατηρεί στην Κρήτη μια πρωτοπόρα σχολή μαγειρικής -«μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στην Ευρώπη», σύμφωνα με δημοσίευμα της Vogue από το μακρινό 1982- έδρα της οποίας είναι ένα σπίτι 450 ετών σε ένα χωριό.

Μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα οργανώσει εργαστήρια και προγράμματα μαγειρικής, θα δώσει διαλέξεις, θα γίνει από τα ιδρυτικά μέλη του κέντρου Oxford Gastronomica στο πανεπιστήμιο Oxford Brookes, θα διατελέσει πρόεδρος της International Association of Culinary Professionals επί σειρά ετών, θα συνδέσει το όνομά της με μια βαθιά αγάπη και αντίστοιχα γνώση για το ελληνικό φαγητό.

H πρώτη έκδοση του βιβλίου που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1991

Μέσα σε όλα αυτά, θα κυκλοφορήσει το 1991 το βιβλίο της «Flavours of Greece», το οποίο επελέγη εκείνη τη χρονιά ως Editor’s Choice από τους New York Times και -το σημαντικότερο- δεν σταμάτησε ποτέ να κυκλοφορεί και να επανεκδίδεται.

Ετσι πέρσι το καλοκαίρι ήρθε η ώρα για μία ακόμα επανέκδοση του επιτυχημένου βιβλίου, που αποτελεί «τον ιδανικό οδηγό στη γεμάτη γεύση [ελληνική] κουζίνα» σύμφωνα με τον κριτικό γεύσης Tom Parker Bowles. Μέσα από τις περίπου 400 σελίδες του, μυεί τον αναγνώστη στην κουλτούρα των ελληνικών γευμάτων και στην πληθώρα των ντόπιων υλικών που πρωταγωνιστούν σε αυτά και προσφέρει πάνω από 250 τοπικές και εθνικές σπεσιαλιτέ, από απλά ή πιο σύνθετα μεζεδάκια και θρεπτικές σούπες οσπρίων έως πίτες, πιλάφια και πλήθος παραδοσιακών φαγητών με βάση τα λαχανικά, το κρέας ή τα θαλασσινά.

To άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο real taste & style

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα