Δυο σούπες με μανιτάρια. Ελληνική μανιταρόσουπα & μαγειρίτσα

Ελληνική Μανιταρόσουπα

Υλικά

500 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια

250 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους

200 γρ. μαργαρίνη βιτάμ

2-3 κ.σ. αλεύρι

2 λίτρα δυνατό ζωμό (βοδινού ή αρνιού)

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

2 αβγά

χυμός ενός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

• Αν χρησιμοποιήσουμε δικό μας ζωμό, βράζουμε 2-3 ώρες τα κόκαλα με ένα ματσάκι μυρωδικά σε τουλπάνι.

• Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, καθώς και τα κρεμμυδάκια (αφήνοντας και λίγο πράσινο) και κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρούς κύβους (όχι σε φέτες).

• Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο βούτυρο πρώτα τα κρεμμυδάκια και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια δυναμώνοντας τη φωτιά.

• Οταν σοταριστούν καλά, ρίχνουμε το αλεύρι και παράλληλα προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει. Αν θέλουμε τη σούπα μας πιο «βελουτέ» βάζουμε περισσότερο αλεύρι.

• Βράζουμε για 45 λεπτά προσθέτοντας ζωμό όταν χρειάζεται. Το τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.

• Σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε ένα κλασικό αβγολέμονο με τα 2 αβγά και τον χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στη σούπα.

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Υλικά

1 κιλό διάφορα μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες

30 γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένα

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 μαρούλια χοντροκομμένα

1 ματσάκι ρόκα

1/2 L ζωμό λαχανικών ή νερό

αλάτι, πιπέρι

2 φλ. του καφέ ρύζι Καρολίνα

Για το αβγολέμονο

1 αβγό

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.γ. κορν φλάουρ

Credit: Κωνσταντίνος Καφίρης για το real taste & style

Τρόπος Παρασκευής

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα αποξηραμένα βασιλομανίταρα, τα μαρούλια, τη ρόκα και τον άνηθο.

Μόλις πάρει βράση και εξατμιστεί λίγο το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο: Χτυπάμε το αβγό με τον χυμό του λεμονιού και το κορν φλάουρ, προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ελαιόλαδο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα