Η Natsuko Shoji είναι η καλύτερη γυναίκα chef της Ασίας

Τη λένε Natsuko Shoji, είναι ιδιοκτήτρια του «Été», ενός εστιατορίου στο Τόκιο που έχει μόνο ένα τραπέζι και μπορεί να φιλοξενήσει μόλις έξι συνδαιτυμόνες, και, πλέον, φέρει τον τίτλο της καλύτερης γυναίκας chef της Ασίας για το 2022, σύμφωνα με τα βραβεία Asia’s 50 Best Restaurants. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 είχε κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου Pastry Chef της Ασίας από τον ίδιο θεσμό, όντας η μοναδική στην ιστορία όλων των «50 Best» βραβείων που έχει επιτύχει κάτι τέτοιο.

Η Natsuko Shoji έχει μια εξαιρετική ικανότητα να συνδυάζει μόδα και γαστρονομία, δημιουργώντας πιάτα κομψά, με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και αντίστοιχο σεβασμό στην εποχικότητα των πρώτων υλών. Φέτες, κύβοι και σφαίρες λαχανικών και φρούτων συχνά τοποθετούνται από τα χέρια της με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν μοτίβα εμπνευσμένα από θρυλικά designs της υψηλής ραπτικής.

Στο «Été» παρουσιάζει ένα tasting menu 10 πιάτων, στο οποίο έχει συνδυάσει τεχνικές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για να καταλήξει σε δημιουργίες όπως η τάρτα αχινού και το αλμυρό μιλφέιγ με μους εσαλότ και πίκλα φραγκοστάφυλου.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα