Χουρμάδες: Τέλειοι για τις πιο νόστιμες φουρνιστές απολαύσεις

Οι χουρμάδες είναι ένα φυσικό γλυκαντικό και καλό είναι να αποθηκεύουμε μερικούς ώστε να τους έχουμε πάντα εύκαιρους για τις περιπτώσεις που θέλουμε να προκαλέσουμε μια έκρηξη γλυκύτητας.

Συγκεκριμένα, οι χουρμάδες medjool είναι μεγαλύτεροι και πιο μαλακοί από άλλες ποικιλίες. Είναι ιδανικοί για γαρνίρισμα στα ψητά λαχανικά και σε σαλάτες, όπως μια αναζωογονητική λαχανοσαλάτα με σέλερι. Είναι επίσης τέλειοι για πιο υγιεινές φουρνιστές απολαύσεις. Δοκιμάστε τους επίσης για τρουφάκια και για σοκολατένια πουτίγκα chia με κάσιους.

• Οι χουρμαδιές καλύπτουν το 3% της καλλιεργούμενης επιφάνειας της γης. Τέσσερα εκατομμύρια τόνοι καρπών καλλιεργούνται ετησίως.

• Το δέντρο χρειάζεται τουλάχιστον 100 ημέρες με θερμοκρασία 38οC και άφθονο νερό για να παράγει φρούτα της καλύτερης ποιότητας.

• Οι σπόροι μπορεί να παραμείνουν αδρανείς για δεκαετίες μέχρι να επιτευχθούν οι κατάλληλες συνθήκες ηλιοφάνειας και νερού.

• Επειδή το δέντρο και τα φρούτα του έχουν τόσες πολλές χρήσεις -από τρόφιμα μέχρι οικοδομικά υλικά- η χουρμαδιά είναι γνωστή ως «δέντρο της ζωής» στη Μέση Ανατολή και είναι το εθνικό σύμβολο της Σαουδικής Αραβίας.

• Ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (περίπου 93 γρ. ανά φλιτζάνι), πολλές ποικιλίες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI).

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα