Search
Close this search box.
Chips κολοκύθας στον φούρνο – Συνταγή για υγιεινό σνακ
Τσιπς κολοκύθας
Credit: 123RF

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της κολοκύθας! Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και μιας και είναι η εποχή της αξίζει να την απολαύσουμε σε γλυκές ή αλμυρές δημιουργίες.

Μια απλή αλλά πολύ νόστιμη πρόταση είναι τα chips κολοκύθας: Λεπτοκομμένες φέτες κολοκύθας, ελαφρώς αρωματισμένες, ψημένες μέχρι να γίνουν τραγανές. Πρόκειται για ένα υγιεινό σνακ, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας!

Η συνταγή για τα chips κολοκύθας

Υλικά:

  • 1 μικρή κολοκύθα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Προαιρετικά: πάπρικα, ρίγανη, σκόνη σκόρδου ή κανέλα (για γλυκιά εκδοχή)
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C (με αέρα).
  2. Καθαρίζετε την κολοκύθα από τη φλούδα και τα σπόρια και κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες – όσο πιο λεπτές, τόσο πιο τραγανές θα γίνουν. Μπορείτε επίσης να κόψετε και σε μπαστουνάκια (sticks).
  3. Ανακατεύετε τις φέτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά της επιλογής σας σε ένα μπολ
  4. Στρώνετε τις φέτες σε ταψί με λαδόκολλα έτσι ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους
  5. Ψήνετε για 20-30 λεπτά, γυρίζοντας τα chips στη μέση του ψησίματος. Προσοχή τα τελυατία λεπτά καθώς “αρπάζουν” πιο γρήγορα
  6. Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν (θα γίνουν πιο τραγανά καθώς κρυώνουν)

Μπορούν να διατηρηθούν για 1-2 μέρες σε αεροστεγές δοχείο.

Εάν σας αρέσουν οι εύκολες και γρήγορες συνταγές τότε θα σας ενδιαφέρουν επίσης:

Συνταγή για σπιτικά πατατάκια – Νόστιμα και τραγανά χωρίς τηγάνι

Το viral κόλπο για γεμιστή ομελέτα

Γρήγορη συνταγή για πιτσάκια με υλικά που έχουμε στο σπίτι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα