Οι 10 πόλεις με το καλύτερο φαγητό στον κόσμο για το 2024
Credit: capetownfoodguide/instagram

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε μια νέα πόλη, αλλά η γνωριμία με την τοπική γαστρονομική σκηνή πρέπει να είναι ένας από τους σημαντικότερους. Είτε πρόκειται για αυθεντικό φαγητό του δρόμου, καινοτόμους πειραματισμούς, αστέρια Michelin, κλασική μαγειρική ή τοπικές σπεσιαλιτέ, αυτές οι πόλεις φημίζονται παγκοσμίως για τη γαστρονομική τους δεινότητα. Τέλειες πίτσες, καπνιστό μπάρμπεκιου, ζουμερά τάκος και ένα αξέχαστο cheesecake – εδώ είναι οι 10 κορυφαίες πόλεις που αξίζει να επισκεφτείτε έστω μία φορά για να δοκιμάσετε ξεχωριστές γεύσεις, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Conde Nast Traveller.

10. Σίδνεϊ, Αυστραλία

Η γαστρονομική σκηνή του Σίδνεϊ έχει δυναμώσει τα τελευταία χρόνια. Οι Αυστραλοί είναι γνωστοί για την αγάπη τους για το brunch, αλλά υπάρχει και μια πιο σοβαρή πλευρά στην ηλιόλουστη πόλη, καθώς όλο και περισσότεροι αναγνωρισμένοι σεφ το προσέχουν. Οι απαιτητικοί πελάτες εξυπηρετούνται καλά με τις νέες αφίξεις, όπως το BTWN στο W Sydney, ενώ οι ντόπιοι κάνουν ουρά για να γευματίσουν πρώτοι στα μπιστρό της γειτονιάς και σε καταφύγια γεμάτα κουβέντα, όπως το 20 Chapel και το Postino Osteria. Φαίνεται επίσης ότι τα κοκτέιλ είναι σοβαρή υπόθεση και πάλι – η Cantina OK! ηγείται της επίθεσης μετά τη θριαμβευτική επιστροφή της στα 100 καλύτερα μπαρ του κόσμου το 2024.

9. Σιγκαπούρη

Θέλετε να απολαύσετε εξαιρετικές γεύσεις από τη Σιγκαπούρη χωρίς τον ενδυματολογικό κώδικα των πολυώροφων ξενοδοχείων; Μην ψάχνετε άλλο από την επιλογή του οδηγού Michelin για τα street food spots. Από τις 141 συνιστώμενες κουζίνες του δρόμου, οι 61 είναι Bib Gourmand – και αναμένουμε ότι είναι θέμα χρόνου να προστεθούν και άλλες στο βραβευμένο με ένα αστέρι Hill Street Tai Hwa Pork Noodle. Η μανία με τα δάχτυλα δεν είναι μόνο στο έδαφος, επίσης, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της Monica Galetti για γκουρμέ γεύματα με την Singapore Airlines.

8. Ρώμη, Ιταλία

Είναι εύκολο να φάτε πολύ καλά στην Αιώνια Πόλη, ειδικά αν σας αρέσουν τα ζυμαρικά: υποδειγματικά αχνιστά πιάτα με ικανοποιητικό cacio e pepe, καρμπονάρα και πικάντικα bucatini all’Amatriciana σερβίρονται σε όλη την πόλη. Αναζητήστε και άλλα κλασικά τοπικά πιάτα, όπως τα πλούσια νιόκι alla Romana, τα supplì (παρόμοια με τα arancini), τα carciofi alla giudìa (εβραϊκές τηγανητές αγκινάρες), τη saltimbocca (ένα πιάτο με μοσχάρι που μεταφράζεται ως «πηδάει στο στόμα σας») και τη λεπτή πίτσα alla Romana.

7. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Κάθε backpacker ή περιπετειώδης καλοφαγάς θα υποστηρίξει τη σκηνή φαγητού της Μπανγκόκ. Ανάμεσα στους πωλητές σκορπιών σε στικ, θα εκπλαγείτε από τις γεύσεις που σας περιμένουν στις αγορές τροφίμων της πόλης. Αφιερώστε ένα βράδυ στην εξερεύνηση της νυχτερινής αγοράς Mahadthai και της δεύτερης ενσάρκωσης της αγοράς Rod Fai, και δεν θα ξαναδείτε ποτέ με τον ίδιο τρόπο το pad Thai που παίρνετε μαζί σας. Σύμφωνα με το 50 Best, «ο επαναστάτης σεφ της Ινδίας σερβίρει απόλυτη δημιουργικότητα» στο Gaggan, κατατάσσοντάς το τη νύχτα παγκοσμίως στα πιο πρόσφατα βραβεία, ενώ υπάρχει και μια ακμάζουσα σκηνή με αστέρια Michelin.

6. Χονγκ Κονγκ, Κίνα

Τάρτες ανανά, dim sum, τσάι γάλακτος – ο κατάλογος συνεχίζεται, αλλά το Χονγκ Κονγκ είναι εκπληκτικά καλό για να χοροπηδάτε, δοκιμάζοντας τη μια λιχουδιά μετά την άλλη, καθώς το στομάχι σας βρυχάται για την επόμενη απόλαυση. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Din Tai Fung για αξέχαστα dumplings πριν το βραδινό ποτό σε ένα από τα κομψά μπαρ στις ταράτσες που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την πόλη.

5. Πόρτο, Πορτογαλία

Η γαστρονομική σκηνή του Πόρτο ακολουθεί τη γειτονική (και, ίσως, αντίπαλη) Λισαβόνα. Η δεύτερη πόλη της Πορτογαλίας δεν φιλοξενεί μόνο εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών – το Euskalduna Studio, το Gruta και το Cantinho do Avillez, για να αναφέρουμε μερικά – αλλά η κουλτούρα των καφέ του Πόρτο είναι δυσεύρετη. Θαλασσινά, κρέας και πιάτα ρυζιού, όλα τραγουδούν εδώ, αλλά κανένας επισκέπτης δεν πρέπει να φύγει χωρίς την απόλυτη απόλαυση της πόλης: το francesinha. Ένα σάντουιτς που φτιάχνεται με στρώσεις από μπριζόλα, λουκάνικο και άλλα κρέατα, ανάμεσα σε χοντρές φέτες λευκού ψωμιού, με τυρί, ένα τηγανητό αυγό και μια ειδική σάλτσα από ντομάτες και μπύρα, είναι σίγουρο ότι θα σας αφήσει πραγματικά χορτάτους (αλλά σας υποσχόμαστε ότι θα επιστρέψετε για περισσότερο).

4. Τόκιο, Ιαπωνία

Καθώς είναι η μεγαλύτερη πόλη στη λίστα μας, τόσο σε μέγεθος όσο και σε πληθυσμό, και μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θα βρείτε ό,τι επιθυμεί η καρδιά σας στους δρόμους της Ιαπωνικής μητρόπολης των νέον. Ερωτευτείτε την τέχνη του σασίμι στην εξωτερική αγορά Tsukiji, ξεφύγετε από τα πλήθη και σπαταλήστε σε ένα από τα εκθαμβωτικά εστιατόρια της πόλης με αστέρια Michelin, όπως το Harutaka ή το Kanda, ή γευματίστε όπως οι πολυάσχολοι Ιάπωνες και φτιάξτε ένα μπολ ράμεν.

3. Βαλένθια, Ισπανία

Μπορεί το Σαν Σεμπαστιάν να έχασε το στέμμα του στα φετινά Βραβεία Επιλογής Αναγνωστών, αλλά η Ισπανία έχει ένα νέο γαστρονομικό hotspot στη Βαλένθια. Ενώ οι γαστρονομικές διαφωνίες βροντοφωνάζουν για την προέλευση πολλών πιάτων, η Βαλένθια είναι η αδιαμφισβήτητη πατρίδα της παέγια – βουτήξτε στο Restaurante Levante ή στο Casa Carmela για να δοκιμάσετε το πιάτο όπως πρέπει. Το δείπνο σε αυτή την παραθαλάσσια πόλη είναι μια υπόθεση που τροφοδοτείται με ρύζι και αναμειγνύεται με φρέσκα θαλασσινά ή συστατικά όπως λουκάνικα, ρεβίθια και πατάτες, όπως στο arròs al forn.

2. Μιλάνο, Ιταλία

Το Μιλάνο χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως ορμητήριο για πιο γαλήνιες γωνιές της βόρειας Ιταλίας χάρη στις πτήσεις χαμηλού κόστους και τις γρήγορες συγκοινωνιακές συνδέσεις. Ωστόσο, όσοι μένουν συχνά μένουν για το φαγητό. Οι Μιλανέζοι θέλουν να ξεκαθαρίζουν ποιες ιταλικές λιχουδιές διεκδικούν – συνήθως με πολύ σαφείς τίτλους. Σκεφτείτε τη μινεστρόνε Μιλανέζε, μια χορταστική σούπα γεμάτη λαχανικά, φασόλια και ρύζι, και το μοσχαράκι Μιλανέζε, τοπικά γνωστό ως cotoletta alla milanese, τρυφερά μοσχαρίσια κομματάκια που επικαλύπτονται με φρυγανιά και τηγανίζονται χρυσαφένια.

1. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Παρά το όνομά της, η πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής δεν είναι πόλη- μάλλον, είναι μια εκτεταμένη πόλη που αποτελείται από ξεχωριστές γωνιές και σχισμές όπου διάφορες γεύσεις κυριαρχούν σε ό,τι καταναλώνεται. Η αφρικανική, η ολλανδική, η μαλαισιανή και η ινδική κουζίνα επηρεάζουν τη νοτιοαφρικανική κουζίνα, οπότε πρόκειται για ένα πραγματικό χωνευτήρι εξαιρετικών φαγητών. Περπατήστε κατά μήκος της προκυμαίας και πιείτε ένα δροσερό ποτήρι κρασί, ενώ οι μπριζόλες και τα φρέσκα θαλασσινά τσιτσιρίζουν στην κουζίνα, ή μπείτε στην αμπελουργία στο Babylonstoren, τον περίφημο αμπελώνα στο Cape Winelands.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα