Πώς δεν θα μυρίζουν μούχλα τα ρούχα σας – 4 δοκιμασμένες λύσεις
Μυρωδιά μούχλας στα ρούχα
Credit: 123RF

Εάν έχετε παρατηρήσει πως τα ρούχα σας μυρίζουν μούχλα πρέπει να αναλάβετε επειγόντως δράση. Η ενοχλητική αυτή μυρωδιά δεν γίνεται αισθητή μόνο από εσάς αλλά και απ’ όσους σας πλησιάζουν. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που χαλάει την εικόνα σας.

Όπως γνωρίζετε, η λύση του προβλήματος βρίσκεται τις περισσότερες φορές στην πηγή του. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να καταλάβετε γιατί τα ρούχα σας έχουν αποκτήσει την μυρωδιά της μούχλας.

Οι πιο πιθανές αιτίες είναι οι εξής:

  • Τα αφήσατε βρεγμένα μέσα στο πλυντήριο για πολλές ώρες
  • Έχετε καιρό να καθαρίσετε το πλυντήριό σας
  • Οι ντουλάπες σας έχουν υγρασία
  • Τοποθετήσατε τα ρούχα στην ντουλάπα χωρίς να έχουν πρώτα στεγνώσει καλά

Εάν κάνετε συχνά κάτι από τα παραπάνω, τότε γνωρίζετε τι πρέπει να διορθώσετε.

Τι πρέπει να κάνετε για να διώξετε τη μυρωδιά της μούχλας από τα ρούχα σας

  1. Μη βάζετε πλυντήριο όταν σκοπεύετε να λείπετε από το σπίτι και συνεπώς θα αργήσετε να απλώσετε τα ρούχα ή να τα βάλετε στο στεγνωτήριο. Όταν τα ρούχα μείνουν για ώρα βρεγμένα με κλειστή την πόρτα του πλυντηρίου αποκτούν αυτή την ενοχλητική μυρωδιά η οποία δεν φεύγει ακόμη και όταν στεγνώσουν. Σε αυτή την περίπτωση βάλτε ξανά μία σύντομη πλύση με λίγο μαλακτικό.
  2. Το πλυντήριο χρειάζεται κατά καιρούς σωστό και ολοκληρωμένο καθάρισμα, αφού συγκρατεί βρωμιές και μούχλα ανάμεσα στα λάστιχα. Στην κάψουλα που συνήθως βάζετε το απορρυπαντικό σας, τοποθετήστε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι και βάλτε μία πλύση χωρίς ρούχα σε υψηλή θερμοκρασία, ιδανικά στους 90 βαθμούς.
  3. Εάν η ντουλάπα σας έχει υγρασία, προμηθευτείτε ειδικά σακουλάκια που υπάρχουν στο εμπόριο για αυτόν το σκοπό και επιπλέον τοποθετήστε μέσα κάποιο αρωματικό ειδικό για ντουλάπες.
  4. Σε καμία περίπτωση μη διπλώνετε τα ρούχα μισοβρεγμένα. Όταν μείνουν διπλωμένα έτσι μέσα στην ντουλάπα θα αποκτήσουν σίγουρα άσχημη μυρωδιά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα