Πώς θα πείσετε το παιδί σας να φάει λαχανικά χωρίς να το πιέσετε

Αν βάλετε μια πιατέλα με λαχανικά μπροστά σε παιδιά και μια πιατέλα με ανθυγιεινά σνακ, τα περισσότερα παιδιά μάλλον θα απορρίψουν το μπρόκολο, τα φασολάκια ή το παντζάρι.  Η σωστή διατροφή του παιδιού καθορίζει σημαντικά την ποιότητα της υγείας του, είναι σημαντικό οι γονείς να προσφέρουν καθημερινά  λαχανικά και φρούτα. Αν δυσκολεύεται να τα φάει, ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να τα καταφέρετε:

1. Προσφέρετε τα λαχανικά όταν πεινάει

Αν το παιδί πεινάει, θα φάει. Πριν το κυρίως γεύμα σερβίρετε μια πιατέλα με χρωματιστά λαχανικά, όπως καρότα, αγγουράκια, κολοκυθάκια και πιπεριές.

2. Προτρέψτε τα παιδιά να δοκιμάζουν

Τα παιδιά δηλώνουν ότι δεν τους αρέσει κάτι χωρίς καν να το έχουν δοκιμάσει. Κάντε κανόνα του σπιτιού, ότι για να απορρίψει κάτι θα πρέπει πρώτα να φάει έστω μια μπουκιά! Τα περισσότερα παιδιά, άλλωστε, αρχίζουν να δοκιμάζουν σταδιακά νέες γεύσεις.

3. Κάντε τα ψώνια μαζί με τα παιδιά 

Μια επίσκεψη στον μανάβη θα είναι διασκεδαστική. Θα ενθουσιαστούν με τις μυρωδιές και τα αρώματα. Αγοράστε ό,τι θέλουν και μετά μαγειρέψτε τα!

4. Μαγειρέψτε όλοι μαζί

Μαγειρέψτε τα λαχανικά μαζί με το παιδί. Έτσι θα νιώσει ότι συνέβαλε κι αυτό στο φαγητό και δεν θα αρνηθεί να φάει αυτό που έφτιαξε.

5. Κάντε βραδιές…λαχανικών! 

Συνδύασε τη βραδιά ταινίας με χορτοφαγικά πιάτα. Φτιάξτε πολύχρωμα πιάτα με  μπαστουνάκια λαχανικών με χούμους, μπέργκερ από μανιτάρια και ό,τι άλλο φανταστείτε.

6. Κρύψτε τα λαχανικά

Αν το παιδί σας επιμένει να λέει όχι στα λαχανικά, ήρθε η ώρα να γίνετε δημιουργική και να του τα σερβίρετε πολτοποιημένα ή ανακατεμένα  με άλλες τροφές, ακόμα και να τα κάνετε χυμό.

7. Βάλτε τα κάπου που να φαίνονται! 

Τοποθετήστε τα λαχανικά σε όμορφες πιατέλες στην κουζίνα και στο ψυγείο σε σημείο που τα παιδιά μπορούν να τα βλέπουν. Έτσι, κάθε φορά που το παιδί θα ανοίγει το ψυγείο θα έχει μπροστά του μια υγιεινή επιλογή.

8. Φτιάξτε smoothies

Φτιάξτε smoothies μαζί με τα παιδιά και αφήστε τα να επιλέξουν μόνοι τους τα υλικά- σαν παιχνίδι. Διαλέξτε μαζί ποτήρια, καλαμάκια και πιάτα με έντονα χρώματα ειδικά για τα φρούτα και τα λαχανικά του.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα