Cupcake με κρέμα λεμονιού

Για το cupcake:

1. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αλλάξει χρώμα και προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε για ακόμα 4΄ – 5΄ λεπτά.

2. Προσθέτουμε τα αβγά. Xτυπάμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. Mμε τη βοήθεια ενός scoop για παγωτό βάζουμε στα ειδικά θηκάκια  και ψήνουμε για 20΄- 25΄ λεπτά στους 200°C.

Για την κρέμα λεμόνι:

1. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το χυμό λεμόνι, τη ζάχαρη και το ξύσμα.

2. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη εντελώς.

3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς.

4. Προσθέτουμε τους κρόκους αβγών.

5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το corn flower(λιωμένο σε λίγο νερό).

6. Αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά.

7. Η κρέμα μας είναι έτοιμη, αλλά την αφήνουμε να κρυώσει πριν την ανακατέψουμε με την κρύα σαντιγί.

ΥΛΙΚΑ:

Για την κρέμα λεμονιού
1 φλυτζ. χυμό λεμονιού (σουρωμένο)
ξύσμα από 1 1/2 λεμόνι
1 φλυτζ. ζάχαρη
1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αβγών
4 κουτ. σούπας corn flower (λιωμένο σε λίγο νερό)
300 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη στο mixer)
-Για το cupcake- 250γρ. βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
4 αβγά
2 ποτήρια αλεύρι
1 κ.γ. baking powder

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα