5 + 1 αλήθειες για τον έρωτα που πρέπει να ξέρετε

Λίγες μόλις ημέρες μετά την γιορτή των ερωτευμένων και είμαστε έτοιμες, δεσμευμένες και μη, να αντιμετωπίσουμε τον έρωτα και τις αλήθειες του. Αλήθειες που είτε πονάνε είτε όχι πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Διαβάστε τες παρακάτω:

Ο έρωτας με την πρώτη ματιά υπάρχει
Ο εγκέφαλος μπορεί να εκκρίνει ορμόνες που σχετίζονται με τον έρωτα μέσα στο πρώτο πέμπτο(!) του δευτερολέπτου της πρώτης ματιάς, λένε οι ερευνητές.

Όταν ερωτεύεσαι, είναι σαν να πάσχεις από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
Ο οίκος Calvin Klein έδωσε σε ένα από τα αρώματά του το όνομα μιας από τις πρώτες φάσεις του έρωτα: Εμμονή (Obsession). Σε ιταλική επιστημονική μελέτη, βρέθηκε πως οι επί λιγότερο από έξι μήνες ερωτευμένοι έχουν κοινά στοιχεία με όσους πάσχουν από ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές: Και οι δύο κατηγορίες… «ασθενών» έχουν χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στο αίμα τους.

Έρωτας… κι ιδρώτας
Κάποιοι ευφάνταστοι ερευνητές ζήτησαν από γυναίκες να μυρίσουν ιδρωμένες ανδρικές μπλούζες. Τα συμπεράσματα; Κάθε γυναίκα παρουσίασε ερωτική διέγερση όταν μύρισε τον ιδρώτα κάποιου άνδρα, ο οποίος είχε διαφορετικά ανοσοποιητικά γονίδια από τα δικά της. Αυτό πιστοποιείται και από το εξής βιολογικό γεγονός: Η φύση θεωρεί πιο ταιριαστά τα ζευγάρια με διαφορετικά ανοσοποιητικά γονίδια, γι’ αυτό και οι απόγονοί τους συνδυάζουν και τα δύο κι έτσι είναι πιο «ανθεκτικοί» στις ασθένειες. Αυτό επίσης εξηγεί και την… απιστία: Οι γυναίκες με παρόμοια ανοσοποιητικά γονίδια με αυτά του συντρόφου τους είναι πιο πιθανό να τους απατήσουν!

Τα αντίθετα… δεν έλκονται
Κάντε μία λίστα με τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει ο ιδανικός σας σύντροφος. Τώρα κάντε την ίδια λίστα για τον εαυτό σας. Το πιθανότερο είναι, λένε οι επιστήμονες, πως θα διαπιστώσετε ότι ψάχνετε κάποιον… σαν κι εσάς.

Ο έρωτας είναι… εθισμός
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μελετήθηκε διεξοδικά, και τα αποτελέσματα λένε πως οι ερωτευμένοι και οι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά έχουν κάτι κοινό: Οι ίδιες εγκεφαλικές περιοχές τους είναι διεγερμένες. Μάλιστα, τα συμπτώματα είναι επίσης τα ίδια: Όσο το «ρομάντζο» προχωρά, ο ερωτευμένος επιζητά συνεχώς «κι άλλο» από τον σύντροφο, ενώ ένας χωρισμός μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, υπνηλία και ψυχολογική παραίτηση, όπως στην περίπτωση μιας βίαιης διακοπής της χρήσης ουσιών.

Ένα πρόσωπο με ισορροπημένες αναλογίες είναι πιο ελκυστικό
Γιατί οι άνθρωποι με συμμετρικά χαρακτηριστικά έχουν μεγαλύτερη ερωτική επιτυχία; Επειδή πρόκειται για σημάδι καλύτερου ανοσοποιητικού συστήματος, λένε οι βιολόγοι, ενώ οι έρευνες δείχνουν πως η συμμετρία αναλογεί και στην αυξημένη σεξουαλικότητα. Οι άνδρες με ισορροπημένα χαρακτηριστικά κάνουν σεξ για πρώτη φορά σε μικρότερη ηλικία και με περισσότερες συντρόφους, ακόμη κι αν είναι παντρεμένοι. Οι γυναίκες από την άλλη, απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ με αυτούς, παρά με άνδρες «ασύμμετρων χαρακτηριστικών».
Διαβάστε ακόμη: 

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα