Το ίδρυμα της Frida Kahlo ετοιμάζει σειρά για την εμβληματική ζωγράφο
@realfridakahlo

Το ίδρυμα της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου, Frida Kahlo και η BTF Media με έδρα το Μαϊάμι συνεργάστηκαν για την παραγωγή τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στη ζωή και τα έργα της. Για τη Kahlo έχουν γυριστεί ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Μία από τις πιο γνωστές είναι η βιογραφική ταινία «Frida» σε σκηνοθεσία Julie Taymor που βραβεύτηκε με Oscar το 2002. Πρωταγωνίστησε η Salma Hayek, η οποία κέρδισε υποψηφιότητα Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της.

Η οικογένεια της Frida Kahlo, εκπροσωπούμενη από το ίδρυμα Frida Kahlo Management, έχει συνεργαστεί με τους ιδρυτές της BTF Media, Ricardo Coeto και Francisco Cordero και με τον Hector Martinez στη συμπαραγωγή της σειράς εμπνευσμένης από τη ζωή της εμβληματικής ζωγράφου, αναφέρει το Variety.

Σύμφωνα με τη Mara Romeo Kahlo, ανιψιά της ζωγράφου, «η σειρά επιδιώκει να απεικονίσει τη Frida όπως δεν την έχει ξαναδεί κανείς. Ο στόχος είναι να παρουσιάσει μια μοναδική οπτική βασισμένη σε όσα γνωρίζει η οικογένειά της για εκείνη και να δείξει πώς έζησε πραγματικά τη ζωή της» ανέφερε. «Η Frida ήταν γνωστή για τις πολύχρωμες αυτοπροσωπογραφίες της. Οι αυτοπροσωπογραφίες της είχαν διαφορετικά θέματα, όπως η ταυτότητά της, το ανθρώπινο σώμα και ο θάνατος. Θεωρήθηκε ηρωίδα από πολλούς γιατί δεν επέτρεπε στην κοινωνία να την πλησιάσει. Αντίθετα, χρησιμοποίησε τους αγώνες της ως δύναμή της» τόνισε ο Ricardo Coeto.

«Αυτή η σειρά θα επιτρέψει να παρουσιαστεί η Frida ως γυναίκα της οποίας η τέχνη αντιπροσώπευε την ενδυνάμωση, την ελπίδα και τη δύναμη και θα δώσει στην οικογένειά της τη δυνατότητα να μοιραστεί με το κοινό πώς η κληρονομιά της συνεχίζει να εμπνέει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο Alfonso Duran, γενικός διευθυντής του Frida Kahlo Management. Σε κάθε επεισόδιο θα αποκαλύπτονται διάφορες ελάχιστα γνωστές πτυχές της ζωής και των έργων της Kahlo, ενώ λεπτομέρειες για τη σειρά θα αποκαλυφθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα