Θέλετε να κάνουμε μια βόλτα στη δεκαετία του 90;
Back to 90s Neon

Εάν ναι, η περιήγηση ξεκινά με τον Ιωσήφ Aβράμογλου, τον ραδιοφωνικό παραγωγό, ο οποίος κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική.

Δεκαετία του 90s

Είναι η δεκαετία της πολυπολιτισμικότητας και του dot.com. Το World Wide Web διαδίδεται ευρέως, καθώς και η καλωδιακή τηλεόραση και γενικώς οι νέες τεχνολογίες. Στην μουσική ξεπηδούν κινήματα όπως αυτά του grunge, της rave και του hip hop. O Saddam Hussein εισβάλει στο Κουβέιτ και ακολουθεί ο Πόλεμος του Κόλπου.

Τότε είναι που προκύπτει και το πρόβλημα της Γιουγκοσλαβίας. Οι Ταλιμπάν αποκτούν τον έλεγχο του Αφγανιστάν. Τρομοκρατικές ενέργειες γίνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Σκάει το σκάνδαλο Monica Lewinsky με τον Bill Clinton. Tα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράφουν την Συνθήκη του Maastricht. Το 1994 ο IRA συμφωνεί στην κατάπαυση των εχθροπραξιών. Δολοφονείται ο Gianni Versace στο Miami σε ηλικία 50 ετών. Όλος ο κόσμος αρχίζει σιγά-σιγά να αποκτά κινητό τηλέφωνο. Εξελίσσονται τόσο τα Windows όσο και τα Mac της Apple.

Οι μουσικές παραγωγές εκσυγχρονίζονται ακόμα περισσότερο, η τεχνολογία κυριαρχεί και στο διεθνές πεντάγραμμο. Πολλά είναι τα samples, τα loopes, τα remixes.

Μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας ανήκουν σε μεγάλα ονόματα όπως οι: Phil Collins, SNAP!, Madonna, Roxette, Mariah Carey, Whitney Houston, Scorpions, Bryan Adams, Nirvana, Michael Jackson, Duran Duran, Janet Jackson, Haddaway, UB40, Celine Dion, Bruce Springsteen, Seal, Toni Braxton, No Doubt, Hanson, Puff Daddy, Backstreet Boys, Ricky Martin, Cher, Britney Spears, Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Enrique Iglesias, Santana και άλλοι.

Το άρθρο αρχικά παρουσιάστηκε στο enikos.gr

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα