Στις Νύχτες Πρεμιέρας το ντοκιμαντέρ «Titi: Στο πέρασμα του κυκλώνα»

Στις Νύχτες Πρεμιέρας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Νατάσσας Μπλάτσιου, «Titi: Στο πέρασμα του κυκλώνα», που γυρίστηκε στη Μαδαγασκάρη, σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Το νέο ντοκιμαντέρ της Νατάσσας Μπλάτσιου, φιλοξενείται στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, που διοργανώνεται από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023. Το «Titi: Στο πέρασμα του κυκλώνα» θα προβληθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 17:00 στον κινηματογράφο Δαναός 1 (Λεωφόρος Κηφισίας 109, Μετρό Πανόρμου). ενώ η τιμή εισιτηρίου είναι στα 7 ευρώ.

Στη νοτιοανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης που πλήττεται από ακόμη έναν τροπικό κυκλώνα, η Titi, μια Νιγήρια νοσηλεύτρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ταξιδεύει σε δυσπρόσιτες περιοχές και δίνει τον δικό της αγώνα ενάντια σε μια από τις καταστροφικότερες συνέπειες της κλιματικής κρίσης: τον παιδικό υποσιτισμό.

Η Μαδαγασκάρη είναι μία από τις πιο εκτεθειμένες χώρες στον κόσμο σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο κυκλώνας Freddy που χτύπησε τη χώρα τον Φεβρουάριο του 2023, ήταν ο έκτος στη σειρά σε διάστημα 14 μηνών και άφησε πίσω του τεράστιες καταστροφές. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τις επιπτώσεις στη ζωή των Μαλαγκάσι, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να συνέλθουν από τα αλλεπάλληλα κλιματικά σοκ. Η επιβίωσή τους εξαρτάται από τις καλλιέργειές τους που καταστρέφονται. Χωρίς τροφή, ο υποσιτισμός, ιδιαίτερα στα παιδιά, εντείνεται.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα λειτουργούν προγράμματα για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού. Η Titi, η κεντρική ηρωίδα του ντοκιμαντέρ, έμεινε έναν χρόνο στη Μαδαγασκάρη ως υπεύθυνη νοσηλευτικών δραστηριοτήτων της οργάνωσης. Σαρωτική στο πέρασμά της, απαιτητική με τους συνεργάτες της, τρυφερή και βαθιά αφοσιωμένη στους ασθενείς της, η Titi δίνει καθημερινά τον δικό της αγώνα ενάντια στον παιδικό υποσιτισμό: «Δεν καταφέραμε πολλά σήμερα» λέει, ενώ έχει πια νυχτώσει κι εκείνη συνεχίζει ακούραστα να εξετάζει παιδιά φορώντας στο κεφάλι της έναν φακό νυκτός.

Το ντοκιμαντέρ «Titi: Στο πέρασμα του κυκλώνα», διάρκειας 28 λεπτών, θα συμμετάσχει στις Ελληνικές Μικρές Ιστορίες, στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Όσον αφορά στους συντελεστές του ντοκιμαντέρ, πέρα από τη σκηνοθεσία, η Νατάσσα Μπλάτσιου έχει αναλάβει και την παραγωγή. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Νίκος Ζιώγας ενώ το μοντάζ είναι του Παναγιώτη Παπαφράγκου. Ο σχεδιασμός ήχου – μιξάζ είναι της Βάλιας Τσέρου, ενώ υπεύθυνη παραγωγής είναι η Μήτση Περσάνη (MSF).

Τοπικός συντονισμός – διερμηνεία: Tojo Michel

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023. Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τη φετινή διοργάνωση είναι: ΔΑΝΑΟΣ Ι & ΙΙ, ΙΝΤΕΑΛ, ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΛΛΑΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα