Μήνυση από τη γυναίκα που ενέπνευσε το “Μικρό Ταρανδάκι” του Netflix
Η Jesssica Gunning που φέρεται να ενέπνευσε τον χαρακτήρα της Martha στο επιτυχημένο δράμα του Netflix Baby Reindeer (Μικρό Ταρανδάκι)
Credit: Netflix

Μια γυναίκα από τη Σκωτία που φέρεται να ενέπνευσε τον χαρακτήρα της Martha στο επιτυχημένο δράμα του Netflix Baby Reindeer (Μικρό Ταρανδάκι), μηνύει την πλατφόρμα μετάδοσης για συκοφαντική δυσφήμηση, αμέλεια και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

Η Fiona Harvey, η οποία έχει αυτοπροσδιοριστεί ως η γυναίκα στην οποία βασίζεται η Martha, υποστήριξε στη μήνυσή της ότι το Netflix είπε “βάναυσα ψέματα” για εκείνη σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Η αγωγή, που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, ζητεί αποζημίωση άνω των 170 εκατ. δολαρίων για τη Harvey. Ισχυρίζεται ότι η σειρά “Μικρό Ταρανδάκι” την παρουσίασε ψευδώς ως καταδικασμένη εγκληματία που πέρασε χρόνο στη φυλακή για παρενόχληση. Το Netflix έχει υποσχεθεί να “υπερασπιστεί αυτό το θέμα σθεναρά”.

Είπε ότι θα υποστηρίξει το δικαίωμα του δημιουργού και πρωταγωνιστή της σειράς, του Σκωτσέζου κωμικού Richard Gadd, να “πει την ιστορία του”.

Ο Gadd έγραψε τη σειρά για την υποτιθέμενη εμπειρία του να τον παρακολουθεί μια γυναίκα που γνώρισε στην παμπ όπου εργαζόταν. Στο παρελθόν έχει απευθύνει έκκληση στους θαυμαστές του να μην προσπαθούν να αναγνωρίσουν τη Martha, έναν χαρακτήρα που περιέγραψε για πρώτη φορά σε ένα stand-up κωμικό πρόγραμμα.
Ο ίδιος δεν κατονομάζεται ως εναγόμενος στην αγωγή της Harvey.

Το πρώτο επεισόδιο της επιτυχημένης μίνι σειράς ισχυρίζεται ότι “πρόκειται για μια αληθινή ιστορία”. Στους τίτλους τέλους της εκπομπής αναφέρεται ότι το πρόγραμμα “βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα: ωστόσο ορισμένοι χαρακτήρες, ονόματα, περιστατικά, τοποθεσίες και διάλογοι είναι μυθοπλασία για δραματικούς σκοπούς”.
Ούτε τα πραγματικά ονόματα του Gadd ούτε της Harvey χρησιμοποιούνται στη σειρά και ούτε το Netflix ούτε ο Gadd επιβεβαίωσαν ότι η Martha βασίστηκε στη Harvey, σύμφωνα με το BBC.

Ενώ έδινε στοιχεία ενώπιον της Επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού του Κοινοβουλίου τον περασμένο μήνα, το στέλεχος του Netflix Benjamin King δήλωσε ότι η σειρά ήταν “προφανώς μια αληθινή ιστορία της φρικτής κακοποίησης που υπέστη ο συγγραφέας και πρωταγωνιστής Richard Gadd στα χέρια ενός καταδικασμένου διώκτη”. Ο King προκλήθηκε στη συνέχεια από έναν βουλευτή -τον John Nicolson του SNP- να τεκμηριώσει τις δηλώσεις του. Ο κNicolson δήλωσε ότι “οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να βρουν κανένα στοιχείο που να στηρίζει τον ισχυρισμό του Netflix” περί καταδίκης της γυναίκας που αναγνωρίστηκε ως έμπνευση για τη Martha.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα