Έξαλλοι οι ντόπιοι στο χωριό όπου γυρίστηκαν το “The Holiday” και το “Ημερολόγιο της Bridget Jones” – Τι συνέβη

Αρκετά! Αυτό αναφώνησαν οι ντόπιοι στο χωριό, που έγινε διάσημο από τις ταινίες “The Holiday” και το “Ημερολόγιο της Bridget Jones“.

Οι κάτοικοι του γραφικού χωριού Shere στο Surrey δεν αντέχουν άλλο τους τουρίστες. Μάλιστα, κάθε χρόνο, τρέμουν την εορταστική περίοδο. Υποστηρίζουν ότι πρέπει να μένουν στα σπίτια τους και δεν απολαμβάνουν δραστηριότητες στο κατώφλι τους. Όπως λένε, ο κεντρικός δρόμος είναι γεμάτος με θαυμαστές των ταινιών, κάθε χειμώνα.

Σύμφωνα με τη Sun, είναι τέτοια η ένταση μεταξύ των κατοίκων και των επισκεπτών, που τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου λένε πως θα εισάγουν τέλη στάθμευσης.

Οι ντόπιοι ελπίζουν ότι αυτό το επιβαρυντικό μέτρο θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην επιθυμία των επισκεπτών να έρθουν στο χωριό τους. Παράλληλα, θα περιορίσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που σταθμεύουν στο χωριό.

Ο Jim Worsfold, που ζει στο χωριό εδώ και 30 χρόνια, δήλωσε στην εφημερίδα: “Η στάθμευση έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη με τα χρόνια και είναι πάντα ένας αγώνας για να βρεις μια θέση στο κέντρο.

Ο Worsfold είπε ακόμη ότι οι επισκέπτες είναι απ’ όλο τον κόσμο, από χώρες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Ένας άλλος κάτοικος, ο οποίος ζει στο χωριό για περισσότερα από 18 χρόνια, πρόσθεσε: “Είναι τόσο άσχημα τώρα που θέλουμε να μετακομίσουμε. Κάτι που είναι τόσο κρίμα καθώς είναι ένα όμορφο χωριό. Αλλά η εισβολή είναι υπερβολική.”

Τουριστική παγίδα το γραφικό χωριό

Είπαν επίσης ότι η περιοχή τους έχει μετατραπεί σε “τουριστική παγίδα”. Υποστήριξαν ότι ένα πυροσβεστικό όχημα δεν μπορούσε να διασχίσει έναν δρόμο τις προάλλες καθώς τα οχήματα εμπόδιζαν και τις δύο πλευρές.

Το γραφικό χωριό είναι σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Λονδίνο. Έτσι, όσοι θέλουν να ξεφύγουν μια μέρα, μπορούν να ταξιδέψουν στην πόλη σε λιγότερο από μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο.

Μάλιστα, αρκετοί αγοράζουν τις κατοικίες και τις μετατρέπουν σε Airbnb και ενοικιαζόμενα εξοχικά.

Το ενοριακό συμβούλιο της Shere θέλει επίσης να αρχίσει να χρεώνει τους επισκέπτες στη χρήση των δημόσιων αποχωρητηρίων. Αυτό σε μια προσπάθεια να περιορίσει τους επισκέπτες.

Αυτήν τη στιγμή το συμβούλιο είναι σε διαμάχη με τους Trustees του Shere Recreation Ground. Σ’ αυτούς ανήκει ο χώρος στάθμευσης του χωριού. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις 15 Νοεμβρίου.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα