Έρχεται το 10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Για αλλη μια χρονιά έρχεται στην Αθήνα, το Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, στο τέλος Ιουνίου . Το 10ο Φεστιβάλ διοργανώνεται από τις 28-30 Ιουνίου υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του δήμου Αθηναίων και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID) και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δύο μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου.

Ανατολή και Δύση, δύο φαινομενικά μακρινοί κόσμοι, βρίσκουν μια μαγική σύνδεση στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου, στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου.

Credit: bollywoodfestival.gr

Τρεις ημέρες «κατάδυσης» στον πολιτισμό, γεμάτες από μυστήριο, γοητεία, μουσική, χορό και απέραντη αισθητική.

“Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Λεκάνη της Μεσογείου, μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή, ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως στην κουλτούρα και τις Τέχνες. Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα αυτά γνωρίσματα με έμφαση στην Τέχνη του Χορού και της Μουσικής, καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τη μαγεία και την ομορφιά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μέσω της Τέχνης και του Πολιτισμού”.

Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ θα συμμετέχουν χορευτές, μουσικοί και άνθρωποι των γραμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον θα λάβουν χώρα σεμινάρια, παραστάσεις, διαγωνισμός χορού, παρουσιάσεις και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά στην εκπαιδευτική πλευρά του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 14 διαφορετικά σεμινάρια από κορυφαίους δασκάλους με τεχνικές και χορογραφίες: Bollywood, Classical Indian Dances (Kathak, Odissi), Rajasthani, Tollywood, Bhangra, Garba, Lavani και άλλα.

Στις 2 διαφορετικές παραστάσεις του Φεστιβάλ (Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024) θα εμφανισθούν μεγάλοι δάσκαλοι, εκπαιδευτές, χορευτές και εκλεκτοί προσκεκλημένοι σε μοναδικούς χορευτικούς συνδυασμούς και σύνολα. Μαζί τους φυσικά η 1st Bollywood Dance Academy Greece σε αποκλειστικές χορογραφίες.

Ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance

Το Φεστιβάλ, φιλοξενεί επίσης και τον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό χορού Bollywood στην Ελλάδα που διοργανώνει το Oriental Expression Awards. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Θεάτρου, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, ενώπιον 10μελούς κριτικής επιτροπής και θα είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα: το Ερασιτεχνικό και το Επαγγελματικό και σε δύο κατηγορίες (Ατομικό και Ομαδικό). Οι νικητές θα τιμηθούν με μετάλλια και δώρα.

Πηγή: elinepa.org

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα