Ο Pedro Almodóvar αποθεώθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου βρίσκεται για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, της πρώτης αγγλόφωνης στα 75 του χρόνια.
Το “The Room Next Door” φαίνεται πως άγγιξε το κοινό που παρακολούθησε την προβολή του, το οποίο σηκώθηκε όρθιο και χάρισε στον Ισπανό εμβληματικό σκηνοθέτη το θερμότερο χειροκρότημα, που διήρκεσε 17 ολόκληρα λεπτά.
Sonrisas, besos y amistad en la alfombra roja de ‘La habitación de al lado’, el nuevo largometraje de Pedro Almodóvar con Julianne Moore y Tilda Swinton, rodado en inglés, que compite en la Mostra de Venecia 🤩✨ “Una vuelta a las viejas verdades universales: amor y honor y… pic.twitter.com/AQVvcUIDDN
— Fotogramas – Cine (@fotogramas_es) September 3, 2024
“Pedro! Pedro! Pedro!” φώναζαν ρυθμικά οι θαυμαστές του δίνοντας παλμό και πλημμυρίζοντας χαρά και συγκίνηση τον Almodóvar και τις νέες μούσες του Julianne Moore και Tilda Swinton. Η ίδια η Moore έδειχνε βουρκωμένη από τη θερμή αποδοχή του κοινού, ενώ η Swinton την αγκάλιασε.
Pedro Almodovar and his new muses Julianne Moore and Tilda Swinton land an unbelievable 17-minute standing ovation at #Venezia81 for ‘The Room Next Door,’ the longest stretch of clapping I’ve ever seen at this festival. pic.twitter.com/5XM6rSXukV
— Ramin Setoodeh (@RaminSetoodeh) September 2, 2024
Ο Almodóvar φάνηκε να χαιρετάει ξεχωριστά κάθε θαυμαστή στη Sala Grande καθ’ όλη τη διάρκεια του ενθουσιώδους χειροκροτήματος. Καθώς το χειροκρότημα μειωνόταν, γύρω στο 14ο λεπτό, ο Almodóvar επέκτεινε το χειροκρότημα κατεβαίνοντας τις σκάλες για να υπογράψει αυτόγραφα και να βγάλει selfies με τους θαυμαστές. Η Moore και η Swinton γελούσαν καθώς προσπαθούσαν να εκτιμήσουν πότε ακριβώς θα μπορούσαν να αποδράσουν από το θέατρο.
Pedro Almodóvar is emotional during the standing ovation for #TheRoomNextDoor at #Venezia81 pic.twitter.com/L9XMu15YqJ
— The Hollywood Reporter (@THR) September 2, 2024
Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου για την ταινία ο Almodóvar επεσήμανε, όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Ήθελα να ξεκινήσω μία νέα εποχή στο έργο μου” ανέφερε ο Ισπανός σκηνοθέτης εξηγώντας γιατί αποφάσισε να γυρίσει μία αγγλόφωνη ταινία. “Πάντα ήθελα να το κάνω αλλά χρειαζόμουν το κατάλληλο όχημα. Το βρήκα μέσα στις σελίδες του βιβλίου της Σίγκριντ Νιούνεζ, «What Are You Going Through», το οποίο στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να μεταφερθεί κινηματογραφικά. Όμως με συνεπήρε ένα του κεφάλαιο – όταν η ηρωίδα που υποδύεται η Julian στην ταινία επισκέπτεται στο νοσοκομείο την ετοιμοθάνατη φίλη της. Αμέσως αυτό φώτισε κάτι μέσα μου. Είχε δύο ηρωίδες που ήξερα, για τις οποίες μπορούσα να μιλήσω, καθώς ανήκαν στη γενιά του ‘80 που αγαπώ. Η γλώσσα δεν ήταν πρόβλημα, γιατί και οι δύο πρωταγωνίστριες μου είναι υπέροχες ηθοποιοί και κατάλαβαν σε ποιον τόνο ήθελα να αφηγηθώ την ιστορία”.
Pedro Almodovar speaking about making his English language debut with #TheRoomNextDoor at #Venice2024 pic.twitter.com/ObtAinegtE
— Elsa Keslassy (@ElsaKeslassy) September 2, 2024
Σχετικά με το θέμα της ευθανασίας, που πραγματεύεται η ταινία του, υπογράμμισε ότι ήθελε επίσης η ταινία να εκφράσει “με ξεκάθαρο τρόπο” τα συναισθήματά του για το θέμα. “Πρέπει να μπορείς να αποφασίζεις για τον εαυτό σου… Στην Ισπανία έχουμε νόμους για την ευθανασία. Αυτό θα έπρεπε να είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου παντού στον κόσμο. Θα έπρεπε να έχει νομοθετηθεί και οι γιατροί θα έπρεπε να μπορούν να το προσφέρουν στους χρόνια άρρωστους ασθενείς τους. Ώστε άνθρωποι στην κατάσταση της Μάρτα να μην αντιμετωπίζονται σαν να είναι εγκληματίες“.