7ο Φεστιβάλ WIFT GR: 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο – Γυναίκες χωρίς σύνορα
H ταινία με τίτλο Medium-To μέντιουμ
Credit: Katerina.P.Trichia

Το WIFT GR – Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση – Ελλάδα παρουσιάζει την ετήσια κινηματογραφική γιορτή του. Το 7ο Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο θα γίνει στις 23-26 Νοεμβρίου 2023 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο.

Όπως κάθε χρόνο το Φεστιβάλ συμπίπτει ημερολογιακά και τιμά την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η ταινία με τίτλο Mothers of Daughters
Credit: Katerina.P.Trichia

Το 7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ WIFT GR 50/50 ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ τελεί υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΚΟΜΕ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η θεματική της έβδομης διοργάνωσης έχει τίτλο «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα». Εστιάζει σε Ελληνίδες γυναίκες – επαγγελματίες του κινηματογράφου, από όλες τις ειδικότητες. Αυτές διακρίθηκαν σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου: Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Λονδίνο, Τραϊμπέκα, Τορόντο, Σάντανς, Κλερμόν Φεράν, Σεράγεβο, διεθνή διαγωνιστικά τμήματα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Δράμας κ.ά., την τελευταία πενταετία (2018-2023).

Η ταινία με τίτλο Η μητέρα του σταθμού
Credit: Katerina.P.Trichia

Θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας μικρού και μεγάλου μήκους. Αυτές τις υπογράφουν ή έχουν συμμετοχή Ελληνίδες σκηνοθέτριες, σκηνογράφοι, διευθύντριες φωτογραφίας, ηθοποιοί, μοντέζ κ.λπ. Επιπλέον, για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώνεται διαγωνιστικό τμήμα για ταινίες μικρού μήκους από Ελληνίδες δημιουργούς.

Η ταινία με τίτλο Σελήνη 66 ερωτήσεις
Credit: Katerina.P.Trichia

Εκτός από τις προβολές, στις εκδηλώσεις θα γίνει κεντρική συζήτηση με θέμα «Γυναίκες Δημιουργοί στον Ελληνικό Κινηματογράφο». Ομιλήτριες διάφορων ειδικοτήτων θα αναδείξουν πλευρές της θεματικής του Φεστιβάλ.

H ταινία με τίτλο Medium-To μέντιουμ
Credit: Katerina.P.Trichia
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα