Βoris Dennler: Γνωρίστε τον Ελβετό designer που φτιάχνει έπιπλα από ανακυκλώσιμα υλικά

Από 887 παραμορφωμένα CDs και DVDs δημιούργησε ένα ανακυκλωμένο κάθισμα ο Ελβετός designer Boris Dennler.

O Ελβετός designer Boris Dennler

Ποιος είναι ο Boris Dennler

Ο Ελβετός σχεδιαστής Boris Dennler γεννήθηκε στη Λοζάνη το 1976. Από το 1999-2002, σπούδασε διακόσμηση στο Vevey της Ελβετίας, με έμφαση στη δημιουργία καταστημάτων, αν και ποτέ δεν ασχολήθηκε επαγγελματικά. Αντίθετα, ο αυτοδίδακτος τεχνίτης και σχεδιαστής επίπλων δημιούργησε το δικό του στούντιο, το Borislab, στο Fribourg της Ελβετίας το 2004. Συνεχίζει να εργάζεται εκεί σήμερα, εστιάζοντας κυρίως σε πειραματικά, συχνά παιχνιδιάρικα έργα επίπλων και φωτισμού, που συχνά ενσωματώνουν ανακυκλωμένα υλικά ή την ιδέα της επαναχρησιμοποίησης.

Μέχρι σήμερα, τα έργα που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν το Nom de Bleu! Desk (2015), ένα γωνιακό, μεταλλικό και ξύλινο γραφείο εμπνευσμένο από το γραφικό στιλ των μοτίβων Ναβάχο.

To Nom de Bleu! Desk (2015) γραφείο.
Ακόμη ενδιαφέρον παρουσιάζει η καρέκλα καλοριφέρ (2006), μια σειρά από μοναδικές, λυγισμένες στο χέρι και συγκολλημένες καρέκλες από ανακυκλωμένα καλοριφέρ.

Επιπλέον, το σχέδιο του Dennler’s Woodenheap (2011) περιλαμβάνεται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Victoria & Albert στο Λονδίνο. Τα εκπληκτικά κομμάτια αυτής της σειράς φαίνονται, με την πρώτη ματιά, να είναι ακριβώς όπως υποδηλώνει το όνομά τους – σωροί από ξύλο. Μετά από περαιτέρω έλεγχο, ωστόσο, το καθένα αποκαλύπτεται ως ένα λειτουργικό αντικείμενο επίπλου.

Το Wooden Heap, το πιο εμβληματικό έπιπλο που φαντάστηκε ο σχεδιαστής, εμφανίζεται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Victoria & Albert στο Λονδίνο.

Tι είναι η Compact Disc Chair

Στην «Compact Disc Chair», οι ιριδίζοντες δίσκοι παραμορφώθηκαν με θερμότητα και με βίδες και κόλλα στερεώθηκαν σε έναν ξύλινο σκελετό, δίνοντας νέα αξία και λόγο ύπαρξης σε αυτά τα προϊόντα που σύντομα θα αποτελούν παρελθόν. 

Σε αυτό το πρότζεκτ φαντάστηκε εκ νέου τη χρήση των CDs καθώς ο κύκλος του προϊόντος αργοπεθαίνει τα τελευταία 17 χρόνια. «Σταδιακά, το hardware αντικαθίσταται από το cloud, το streaming και τα κλειδιά USB. Με τον ερχομό του MP3, η δεκαετία του 2000 σφράγισε τη σταδιακή εξαφάνιση της κασέτας· στη συνέχεια, και του CD. Παρ’  όλα αυτά, ο δίσκος βινυλίου κατάφερε με κάποιον τρόπο να επιβιώσει για να γνωρίσει σήμερα μια αναγέννηση, “ παραχαϊδεμένος” από λίγους ένθερμους οπαδούς» γράφει ο Ελβετός σχεδιαστής. 

Credit: https://surfacesreporter.com/
Credit: www.designboom.com

Η «Compact Disc Chair» εκτίθεται αυτή την περίοδο στο πλαίσιο της έκθεσης Galila’s POC στις Βρυξέλλες.

Aρχική πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα