Kenzo Takada: Το σπίτι του διάσημου σχεδιαστή στο Παρίσι πωλείται
Credit: kenzotakada_official/Instagram

Κατασκευασμένο από τον Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας Kenzo Takada πριν από περισσότερες από 30 δεκαετίες από υλικά που εισήχθησαν από την Ιαπωνία, το Kenzo House είναι ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό θαύμα. Ολόκληρη η ιδιοκτησία χρειάστηκε περίπου επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί και βεράντες, κήπους, αίθρια, μια εσωτερική αυλή και ακόμη και το δικό της τεχνητό ρυάκι για να δημιουργήσει το απόλυτο καταφύγιο ζεν. Το Kenzo House είναι επί του παρόντος στην αγορά με το Christie’s International Realty, με την τιμή διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος.

Συγκεκριμένα αναφέρει η εταιρεία ακινήτων:

Τίποτα δεν μπορεί να δει κανείς από τη Rue Sedaine. Πώς θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι ένας τέτοιος θησαυρός θα κρυβόταν πίσω από την κλασική πρόσοψη αυτού του κτιρίου; Περισσότερες εκπλήξεις υπάρχουν στο πρόγραμμα. Πρώτα απ ‘όλα, μια μικρή αυλή από την οποία μπορεί κανείς να διακρίνει τα περιγράμματα ενός σπιτιού που σχεδιάστηκε από έναν αρχιτέκτονα, εξ ολοκλήρου ντυμένο με ξύλο. Στη συνέχεια, μια μεγάλη πύλη ανοίγει σε μια βεράντα που φιλοξενεί αυτοκίνητα, οδηγώντας μας απαλά στην είσοδο του σπιτιού, αμέσως εντυπωσιακή για το μέγεθός του. Αυτό το πρώην αχρηστευμένο υπόστεγο υπέστη μια θεαματική μεταμόρφωση υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα Loïk Corre, ο οποίος το μετέτρεψε σε πραγματικό καταφύγιο ηρεμίας το 1991, πιστό στις αρχές της αρμονίας του Φενγκ Σούι, αγαπητές στον Kenzo Takada.

Και συνεχίζει η παρουσίαση:

Τριγύρω, παγκάκια και ξαπλώστρες υπόσχονται μερικές εξαιρετικά απολαυστικές στιγμές: μπορείτε να μείνετε εδώ για μέρες χωρίς να βαρεθείτε ποτέ. Σε συμφωνία με τα μεταβαλλόμενα χρώματα του ουρανού που φαίνονται μέσα από παράθυρα με εικόνες και έναν φεγγίτη, το κύριο σαλόνι είναι μια μεγάλη έκταση απαλότητας και φωτός, με την εσωτερική του πισίνα να εισάγει κομψά το στοιχείο του νερού. Μια κοινωνία των φυσικών στοιχείων που σκηνοθετείται σε κάθε δωμάτιο αυτής της κατοικίας της οποίας τα υλικά συμβιώνουν τόσο τέλεια με τη φύση. Παντού, χώρος, ξύλο, πράσινο, ο ουρανός: από τα σαλόνια με δύο τεράστιες κουζίνες, μέχρι τα υπνοδωμάτια στους επάνω ορόφους, που ανοίγουν σε βεράντες αρωματισμένες με γιασεμί, ένα γυμναστήριο δίπλα σε ένα χαμάμ και ένα μικρό καθιστικό- δωμάτιο σκαρφαλωμένο σε έναν ημιώροφο.

Το εσωτερικό του σπιτιού

Στο εσωτερικό, το σπίτι χωρίζεται σε δύο ξεχωριστές ζώνες, η μία έχει σχεδιαστεί για οικογενειακές συγκεντρώσεις και διασκέδαση και η άλλη για πιο οικεία, ιδιωτικά καταφύγια. Ο πιο ιδιωτικός τομέας του σπιτιού περιλαμβάνει τέσσερις σουίτες, καθώς και τρία αυτόνομα στούντιο διαμερίσματα, επτά υπνοδωμάτια και επτά μπάνια.

Το κεντρικό σαλόνι αποτελείται από έναν προθάλαμο εισόδου, ενώ το σπίτι προσφέρει δύο κουζίνες, δύο σαλόνια, δύο τραπεζαρίες, ένα γραφείο, μια αίθουσα μουσικής και ένα γυμναστήριο. Η καρδιά του σπιτιού είναι ο αρχιτεκτονικά εντυπωσιακός μεγάλος κεντρικός χώρος καθιστικού, ο οποίος διαθέτει μια οροφή με δίρριχτα δοκάρια και έναν τοίχο από παράθυρα με θέα στην κεντρική αυλή.

Επιπλέον, ένας τοίχος από ελεύθερα επιπλέουσες σανίδες ακατέργαστου ξύλου χρησιμεύει ως διαχωριστικός τοίχος ενώ μια σκάλα οδηγεί σε μια ελαφρώς υπερυψωμένη τραπεζαρία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η τετραώροφη κατοικία με επένδυση από κέδρο. Ωστόσο, εμποτισμένο με παραδοσιακά ιαπωνικά υλικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, το σπίτι δεν θα μπορούσε να φαίνεται λιγότερο γαλλικό ούτε στον εσωτερικό του ούτε στον εξωτερικό του σχεδιασμό.

Με 13.780 τετραγωνικά πόδια χώρο διαβίωσης, το μοναδικό σπίτι προσφέρει άφθονες ευκαιρίες για απομόνωση και ηρεμία, αλλά παραμένει σε κοντινή απόσταση από το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης του Παρισιού.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα