Paul Auster: Δύσκολες ώρες για τον διάσημο συγγραφέα – Πάσχει από καρκίνο
Credit: faber.co.uk

Δύσκολες ώρες περνά ο Αμερικανός συγγραφέας, Paul Auster, αφού πάσχει από καρκίνο και δίνει τη δική του μάχη, όπως δήλωσε η σύζυγός του το Σάββατο.

Ο Auster, 76 ετών, νοσηλεύεται στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center στη Νέα Υόρκη, ανέφερε η σύζυγός του και, επίσης, συγγραφέας Siri Hustvedt στο Instagram.

Όπως έγραψε στη μακροσκελή ανάρτησή της η Siri Hustvedt, “έχω μείνει μακριά από το Instagram για λίγο καιρό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο σύζυγός μου διαγνώστηκε με καρκίνο τον Δεκέμβριο, αφού ήταν άρρωστος για αρκετούς μήνες πριν από αυτό. Τώρα νοσηλεύεται στο Sloan Kettering στη Νέα Υόρκη και εγώ ζω σε ένα μέρος που έχω καταλήξει να ονομάζω Cancerland. Πολλοί άνθρωποι έχουν περάσει τα σύνορά της, είτε επειδή είναι ή ήταν οι ίδιοι άρρωστοι είτε επειδή αγαπούν κάποιον, γονέα, παιδί, σύζυγο ή φίλο που έχει ή είχε καρκίνο. Ο καρκίνος είναι διαφορετικός για κάθε άτομο που τον έχει. Όλα τα ανθρώπινα σώματα μοιάζουν μεταξύ τους και κανένα δεν είναι το ίδιο.

Μερικοί άνθρωποι επιβιώνουν και άλλοι πεθαίνουν. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, κι όμως το να ζει κανείς κοντά σε αυτή την αλήθεια αλλάζει την καθημερινή πραγματικότητα” σημείωσε μεταξύ άλλων και σε άλλο σημείο υπογράμμισε:

Νομίζω ότι θα ήταν απαίσιο να είσαι μόνος στη χώρα του Καρκίνου. Το να ζεις με κάποιον που έχει καρκίνο και βομβαρδίζεται με χημειοθεραπεία και ανοσοθεραπεία είναι μια περιπέτεια στην εγγύτητα και τον αποχωρισμό. Πρέπει να είσαι αρκετά κοντά για να νιώθεις τις εξαντλητικές θεραπείες σχεδόν σαν να ήταν δικές σου και αρκετά μακριά για να είσαι πραγματική βοήθεια. Η υπερβολική ενσυναίσθηση μπορεί να καταστήσει ένα άτομο άχρηστο! Αυτό το τεντωμένο σχοινί δεν είναι πάντα εύκολο να περπατήσει κανείς, φυσικά, αλλά είναι το πραγματικό έργο της αγάπης.”

Ο Auster έχει γράψει περισσότερα από 30 βιβλία τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Έγινε διάσημος το 1982 με το “Η επινόηση της μοναξιάς”, ενώ ακολούθησε η “Τριλογία της Νέας Υόρκης”, μια νουάρ εκδοχή της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα