Στο Ηράκλειο το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου «Η βάπτιση του Χριστού» μετά το Μιλάνο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επέστρεψε στο Ηράκλειο το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου «Η βάπτιση του Χριστού», μετά την έκθεση «El Greco in the Labyrinth» στο Palazzo Reale στο Μιλάνο από τις 13 Οκτωβρίου 2023 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024. Αυτό ήταν το μοναδικό έργο που επιλέχθηκε από τη χώρα μας και «ταξίδεψε» με προσωρινό δανεισμό και υπουργική απόφαση, από την Κρήτη στο Μιλάνο.

«Η βάπτιση του Χριστού» που ανήκει στη συλλογή έργων Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου, εκτίθεται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Η βάπτιση του Χριστού (1567), του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco). (Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Συλλογή)
Πηγή: Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το έργο συνόδευσαν κατά τη μεταφορά του στην Ιταλία τον Οκτώβριο του 2023, η πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και η υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαριάννα Γιαλύτη, ενώ την επιστροφή του, τον Φεβρουάριο του 2024, ανέλαβε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη- Σκαλίδη. Η συσκευασία και η μεταφορά του έργου πραγματοποιήθηκε με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, συμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη σημαντική αυτή έκθεση παρουσιάστηκαν στο κοινό της Ιταλίας και όχι μόνο, εξήντα συνολικά έργα του El Greco από χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, από την Πολωνία αλλά και τις ΗΠΑ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα