Η φωτογραφία της ημέρας: “Πάρτι στο σπίτι στην έρημο”, 1970 από τον Slim Aarons
Φωτογραφία της ημέρας πάρτι στο σπίτι της ερήμου slim aarons
Credit: fineart.ha.com

Η φωτογραφία του Slim Aarons, “Desert House Party”, 1970, προσφέρει μια ματιά σε μια περασμένη εποχή πολυτέλειας και αναψυχής. Αυτή η εμβληματική εικόνα αποτυπώνει μια φιλική συντροφιά δίπλα στην πισίνα σε ένα σπίτι στην έρημο. To σπίτι σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Richard Neutra για τον Edgar J. Kaufmann, με φόντο το γραφικό σκηνικό του Παλμ Σπρινγκς.

Στο επίκεντρο αυτού του κομψού σουαρέ βρίσκεται ο industrial designer Raymond Loewy, μια σημαντική προσωπικότητα της εποχής του. Στη φωτογραφία βλέπουμε επίσης τη Nelda Linsk, λαμπερή στα κίτρινα, τη σύζυγοςτου εμπόρου έργων τέχνης Joseph Linsk και τη Helen Dzo Dzo, δεύτερη από τα δεξιά.

Ο φακός του Aarons αποτυπώνει τη χαλαρή χλιδή της στιγμής καθώς οι κομψά ντυμένοι καλεσμένοι απολαμβάνουν τη ζεστασιά του ήλιου. Το “Desert House Party” περικλείει τη γοητεία και την κομψότητα μιας γενιάς που αγκάλιασε την τέχνη του να ζεις καλά.

Η φωτογραφία εκτιμάται στα: $5,000 – $7,000, από τον Οίκο Heritage Auctions. Η δημοπρασία φέρει τον τίτλο: 2023 December 13 Depth of Field: Photographs Showcase Auction #14207 (ηλεκτρονική-live-λήγει σε τρεις ημέρες)

Slim Aarons (Αμερικανός, 1916-2006)
Πάρτι στο Desert House, 1970
Ψηφιακή εκτύπωση pigment, εκτυπωμένη αργότερα
(96,5 x 144,8 cm) (εικόνα)
Ανάγλυφο με τη σφραγίδα του φωτογράφου, και έκδοση 21/150 με μελάνι.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα