Το superyacht Earth300 έρχεται για τη διάσωση του πλανήτη

Η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας και των ωκεανών του πλανήτη μας ως αποτέλεσμα της αλόγιστης ανθρώπινης παρέμβασης, αποτελεί μια μείζονα απειλή για το μέλλον της ανθρωπότητας. Στα πλαίσια της προσπάθειας για επίλυση του προβλήματος, ουμανιστές επιχειρηματίες αλλά και ο επιστημονικός κόσμος, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προετοιμάζουν ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με έναρξη το έτος 2025.

Το πρόγραμμα δράσης προβλέπει την κατασκευή ενός σκάφους και πιο συγκεκριμένα ενός superyacht με το όνομα Earth300, το οποίο στην ουσία είναι ένα υπερσύγχρονο ερευνητικό πλοίο μήκους 300 μέτρων, όπου θα φιλοξενούνται ανα διαστήματα, έως 160 από τους πιο λαμπρούς ερευνητές επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Ιθύνων νους, ο επιχειρηματίας Aaron Oliveira από τη Σιγκαπούρη, σχεδιαστές δε και κατασκευαστές, η εταιρεία Iddes Yachts υπό τον ναυπηγό Ivan Salas Jefferson και η Πολωνική αρχιτεκτονική φίρμα NED.

«Θέλαμε εξ αρχής να φτιάξουμε την, κατά κάποιο τρόπο, ‘Ολυμπιακή Φλόγα’ της παγκόσμιας επιστήμης» δηλώνει ο εμπνευστής Oliveira. «Η φουτουριστική αισθητική της σχεδίασης με τον πολυώροφο σφαιρικό θάλαμο στο κατάστρωμα, όπου θα λειτουργούν 22 εργαστήρια τεχνολογίας αιχμής, αλλά και η κίνηση του σκάφους με την νέα ‘καθαρή’ ατομική ενέργεια δια της μεθόδου των τετηγμένων αλάτων (Molten salt Reactor), δεν αποτελούν τυχαίες επιλογές. Είναι μια κομβική στιγμή στην ιστορία της ζωής στη γη και είναι ευχής έργο ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι κύρους ευαισθητοποιούνται παγκοσμίως και υποστηρίζουν την προσπάθειά μας» καταλήγει.

Τα προσχέδια του Earth300 έχουν ήδη εγκριθεί και έτσι, ενα από τα πιο αποφασιστικά βήματα του ανθρώπου απέναντι στις δυνητικές κλιματολογικές απειλές που ο ίδιος ο πολιτισμός του δημιούργησε, είναι πλέον στο τελικό στάδιο της υλοποίησης.

Από τη Μαρία Αρβανιτοπούλου