The Notebook: Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζατε για την αγαπημένη σας ταινία

Το «The Notebook» είναι αναμφισβήτητα μία από πιο τις επιτυχημένες ρομαντικές ταινίες και ίσως ο πιο βασικός λόγος για τις περισσότερες γυναίκες να μην είναι άλλος  από τον sexy Ryan Gosling.  Άλλος λόγος είναι πως μας αρέσει να παρακολουθούμε την ιστορία ενός πραγματικού έρωτα τρώγοντας παγωτό στον καναπέ και αναπολώντας τους δικούς μας ανεκπλήρωτους έρωτες. Όπως και να έχει, λόγω της ημέρας, «ανοίξαμε» πάλι το «Ημερολόγιο», προκειμένου να σας αποκαλύψουμε πράγματα που δεν ξέρατε σχετικά με την αγαπημένη σας κινηματογραφική επιτυχία.

1. Ο σκηνοθέτης, Nick Cassavetes, επέλεξε τον Ryan Gosling να υποδυθεί τον Noah επειδή ΔΕΝ ήταν γεροδεμένος. Ναι, καλά διαβάσατε! Όταν ήρθε σε επαφή με τον ηθοποιό του είπε συγκεκριμένα: «Θέλω να παίξεις αυτόν τον ρόλο επειδή δεν είσαι σαν τους άλλους νεαρούς στο Hollywood. Δεν είσαι γεροδεμένος, δεν είσαι cool, είσαι απλώς ένας συνηθισμένος τύπος».

2. Ο Ryan φορούσε καφέ φακούς επαφής για τον ρόλο από τη στιγμή που ο ηθοποιός που τον υποδύθηκε σε μεγαλύτερη ηλικία είχε καστανά μάτια.

3. Η ταινία γυρίστηκε “ανάποδα” (από το τέλος στην αρχή) επειδή ο ηθοποιός έπρεπε να χάσει κιλά.

4. Ο Justin Timberlake και η Britney Spears ήταν η αρχική σκέψη του σκηνοθέτη για τους ρόλους.

5. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, McAdams και Gosling, που υποδύονταν τους εραστές, μισούσαν ο ένας τον άλλον με τους καυγάδες και τις συγκρούσεις να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο μεταξύ τους. Ο 34χρονος ηθοποιός υποστήριζε συνεχώς πως δεν έχει χημεία με την 36χρονη σήμερα συμπρωταγωνίστριά του, καθώς εκείνη δημιουργούσε συνεχώς μπελάδες, ενώ επέμενε διαρκώς να την αντικαταστήσουν με κάποια άλλη. Φυσικά αυτό δεν έγινε, διότι απέσυρε την απαίτησή του και τελικά τα γυρίσματα συνεχίστηκαν με λιγότερες εντάσεις.Και όπως κάθε μίσος –που σέβεται τον εαυτό του- καταλήγει σε έρωτα, έτσι και αυτό, εξελίχθηκε σε μία απίστευτη ιστορία αγάπης ένα χρόνο μετά. Οι δυο τους έγραψαν περίπου 750 σελίδες αγάπης σε ένα ημερολόγιο που είχε ζωή για δύο χρόνια. Το 2008 το δικό τους «Notebook» μπήκε οριστικά στο συρτάρι καθώς χώρισαν.

6. Ο Ryan Gosling αυτοσχεδίασε σε αυτήν την icon σκηνή της ταινίας που βλέπετε παρακάτω. Ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στο χαρακτήρα του.

7. Ο James Marsden, που υποδύθηκε τον αρραβωνιαστικό της Allie, Lon Hammond, δεν πίστευε πως η ταινία θα έχει εισπρακτική επιτυχία.

8. ​Το «The Notebook»​ είναι η πιο επιτυχημένη ταινία του Ryan Gosling. Παρά το γεγονός ότι η ταινία βγήκε το 2005 και ο ηθοποιός έχει κάνει αξιόλογες δουλειές από τότε, αυτή η ταινία είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του έχοντας κάνει 105 εκατομμύρια δολάρια.

9. Ο Ryan κατασκεύασε το τραπέζι στη σκηνή με το δείπνο που βλέπετε παραπάνω. Ο ηθοποιός πέρασε δύο μήνες κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα με τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του.

10. Η Rachel McAdams είχε λιγότερο από μια ημέρα για να προετοιμαστεί για την audition της. Τα κατάφερε περίφημα όμως!

Διαβάστε ακόμη: 

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram