Η ταινία της εβδομάδας (20/2): «Ονειρεμένο Τώρα»

Αρχείο InStyle

Ο ελληνικός τίτλος είναι το «Ονειρεμένο Τώρα» και η αλήθεια είναι ότι το φιλμ αναφέρεται σε μια εποχή που το παρόν είναι πραγματικά σημαντικό ίσως γιατί το μέλλον φαντάζει μακρινό και το παρελθόν είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι δύο έφηβα παιδιά που εξερευνούν τη ζωή αποδίδοντας σε ότι βρίσκεται στο δρόμο τους, τον ενθουσιασμό που του αξίζει και το ίδιο ακριβώς θα κάνουν και με τον έρωτα.

Η 17χρονη Aimee (Shailene Woodley) και ο συνομήλικος της Sutter (Miles Teller) μεγαλώνουν με τις μητέρες τους. Εκείνος ζει τη μετάβαση προς την ενήλικη ζωή καλυμμμένος πίσω από το μοντέλο του δημοφιλούς νεαρού που έχει ότι θα ευχόταν κάθε αγόρι στην ηλικία του, αυτοκίνητο, δουλειά, κορίτσι και εκατοντάδες προτάσεις για ξέφρενα πάρτι. Εκείνη είναι το «καλό κορίτσι» που με αβέβαια, ανασφαλή βήματα έχει αρχίσει να βρίσκει τον δρόμο της και να ανακαλύπτει την ταυτότητα της.

Εκτός από τις ειλικρινείς ερμηνείες των πρωταγωνιστών, που ηλικιακά τουλάχιστον δεν απέχουν πολύ από τους ήρωες που κλήθηκαν να υποδυθούν, και τη συνεπή σκηνοθετική ματιά του James Ponsoldt, ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στη συγκεκριμένη ταινία είναι και το σενάριο που φέρει τις υπογραφές των δημιουργών του 500 Days Of Summer, Scott Neustadter και Michael H. Weber.

Διαβάστε επίσης: Βρήκαμε μία έκθεση ελληνικού κοσμήματος που πρέπει να δείτε